Uutiset

Perussuomalaiset virittävät paskalakikapinaa uudelleen: Putkonen: "Pakkomyydyistä sekundatuotteista rahat takaisin"

Perussuomalaisten tiedotuksesta vastaava työmies Matti Putkonen piti puoluekokouksessa sunnuntaina tiukan puheen haja-asutusalueen jätevesiasetuksen ja -lain ongelmista. Kuva: Enna Rautiainen
Perussuomalaisten tiedotuksesta vastaava työmies Matti Putkonen piti puoluekokouksessa sunnuntaina tiukan puheen haja-asutusalueen jätevesiasetuksen ja -lain ongelmista. Kuva: Enna Rautiainen

Perussuomalaisten ensimmäiseen jytkyyn vuonna 2011 vaikutti yhtenä merkittävä tekijänä maaseudun ihmisten tyytymättömyys haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen. Nyt kun viimeisetkin siirtymäajat ensi lokakuussa loppuvat, puolue aikoo virittää kapinan uudelleen.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa puhunut puolueen työmies Matti Putkonen piti maaseudun jätevesisääntelyä osoituksena keskustalaisesta korruptiosta.

– Ensin luotiin sääntelyllä isot markkinat. Sitten lain laatijat ja valmistelijat tekivät oman firman ja näkivät unelmia, että näiden paskapönttöjen kautta virtaa euroja, Putkonen sanoi ja mainitsi esimerkkinä entisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.).

Putkosen mukaan perussuomalaiset ovat jo aiemmin vaatineet, että toimimattomia jätevesilaitteita ostaneille palautetaan rahat.

– Näitä toimimattomia laitteita myydään edelleen, ja kunnan virkamiehet toimivat ikään kuin myyntimiehinä. He kertovat, että häkki heilahtaa, jos et sinä tätä tee, tai joudut maksamaan aikamoiset korvaukset, Putkonen kuvaili.

Putkosen mukaan laitteisiin hankitut CE-merkinnät tehtiin laittomasti eikä ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka ole tänäkään päivänä suostunut, että kassakaapista otettaisiin ne paperit, jotka antoivat ”Sipilän järjestelmälle” CE-merkinnät.

– Komissio ja oikeuskansleri ovat useita kertoja huomauttaneet, että ympäristöministeriö on toiminut väärin.

– Sama koskee Sykettä (Suomen ympäristökeskusta).

Putkosen mukaan tällaisen järjestelmän kumoaminen on perussuomalaisten tehtävä, koska vieläkään ei pystytä myymään toimivia laitteita.

– Nostakaa kapinaliike, koska lokakuussa päättyy aika. Oikeusturva ei toteudu, ennen kuin Sipilän ja virkamiesten poliittinen syytesuoja on mitätöity, Putkonen uhosi.

– Pakkomyydyistä sekundatuotteista rahat on palautettava, hän vaati.

Uusimmat

Fingerpori

comic