Uutiset

Perussuomalaisten Purra: 47,5 prosentin äänestysaktiivisuus on karmean alhainen ja osuu perussuomalaisiin aivan erityisesti

Purran mielestä oli alkujaan selvää, että perussuomalaisten kannattajat eivät välttämättä innostu sote-vaaleista.
Puheenjohtaja Riikka Purra ja Matti Putkonen perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Helsingissä.
Puheenjohtaja Riikka Purra ja Matti Putkonen perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Helsingissä. Lehtikuva/Vesa Moilanen

Oli alkujaan selvää, että perussuomalaisten kannattajat eivät välttämättä innostu sote-vaaleista. Näin kommentoi perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolueen vaatimatonta tulosta Ylen ennusteen perusteella. Perussuomalaiset jäisivät ennusteen mukaan aluevaalien neljänneksi suurimmaksi puolueeksi 11 prosentin kannatuksella.

–  Se, että olemme näin kaukana meidän valtakunnallisesta kannatuksesta ei tietenkään ole hyvä asia. Toisaalta se ei ole valtava yllätys. Nämä vaalit ja tämä uudistus eivät ole olleet helppoja. Me olemme vastustaneet tätä uudistusta ja ylipäätänsä tähän vaaliinkin monien perussuomalaisia kannattavien ote on jäänyt varsin kaukaiseksi, Purra analysoi heikkoa tulosta alkuillasta.

Purra luonnehti 47,5 prosentin äänestysaktiivisuutta karmean alhaiseksi.

–  Olen tästä lukemasta huolissani ja valitettavasti se osuu perussuomalaisiin aivan erityisesti.

Aluevaalit ovat Purran ensimmäiset vaalit perussuomalaisten puheenjohtajana ja hän myönsi, että itsetutkiskeluakin on ennakkoäänten perusteella tehtävä.

–  Tietenkin jokaisen puheenjohtajan täytyy kyetä vakavaan itsereflektioon ja tarkastella omaa toimintaa puolueen johdossa, mutta kuten sanoin lähtökohdat tähän vaaliin olivat meidän osaltamme hyvin vaikeat.

Purra myös sanoi, että hänellä ei ole tiedossa, mitä hän tai muu puoluejohto tai kenttäväki olisi voinut tehdä toisin. Hän kertoi, että puolueen jälkipuinti käydään ensi viikolla, jolloin mietitään myös strategiaa seuraaviin vaaleihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic