Uutiset

Perussuomalaisten uusi puoluesihteeri Simo Grönroos kiinnostui politiikasta liityttyään ensin Suomen Sisuun –on yhä myös sen jäsen

Puoluesihteeriksi valittu Simo Grönroos tuuletti äänestystuloksen ratkettua. Hän on edrlleen myös kansallismielisen Suomen Sisun jäsen. Kuva: Enna Rautiainen
Puoluesihteeriksi valittu Simo Grönroos tuuletti äänestystuloksen ratkettua. Hän on edrlleen myös kansallismielisen Suomen Sisun jäsen. Kuva: Enna Rautiainen

Perussuomalaisten uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähti mukaan poliittiseen toimintaan kiinnostuttuaan maahanmuuttoasioista ja liityttyään ensin kansallismieliseen Suomen Sisu -järjestöön.

– Silloin Suomen Sisu oli ainoa, joka järkevällä tavalla nosti maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ongelmia esille. Kaksikymmentä vuotta on vierähtänyt ja tässä ollaan, hän sanoi valintansa jälkeen.

Suomen Perustan toiminnanjohtaja Gröönroos valittiin puoluesihteeriksi tiukan äänestyksen jälkeen lauantaina puoluekokouksessa.

Gröönroos sai toisella kierroksella 538 ääntä ja vastaehdokas, Venäjä-asioihin erikoistunut dosentti Arto Luukkanen 510 ääntä.

Grönroos ei pidä ongelmana Suomen Sisun ja perussuomalaisten läheisiä välejä. Hän on edelleen Sisun jäsen.

Ei arvostele nuorisojärjestöä

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi lauantaina, ettei ole enää Sisun jäsen. Grönroos sanoi, ettei tiedä Halla-ahon ratkaisun syytä.

– Suomi on tuhansien järjestöjen maa. Jos ei näe aikaa toimia jossain, voi jättää sellaiset jäsenyydet pois, Grönroos sanoi.

Hän ei käy arvostelemaan myöskään Perussuomalaisten nuorisojärjestöä, jossa on etnonationalististen painotusten takia Halla-ahon mukaan jäseniä, jotka ovat väärässä puolueessa.

– Täytyy varmaan puheenjohtajan kanssa keskustella ja tutkia asiaa, Grönroos sanoo.

Grönroos on aikaisemmin toiminut myös perussuomalaisten nuorisojärjestön pääsihteerinä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri.

– Puoluesihteerin pitää olla joukkuepelaaja, joka huolehtii siitä, että asiat hoituvat. Hänen tulee myös kehittää organisaatiota. Oman median ja oman tutkimustoiminnan kehittäminen ovat tärkeitä painospisteitä vihamielisessä mediaympäristössä, hän sanoi.

Gönroosin mukaan perussuomalaisista pitää tehdä pääministeripuolue viimeistään vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen.

– Massamaahanmuutolle, liittovaltiopolitiikalle ja kansaa kuristavalle eliittipolitiikalle täytyy laittaa loppu. Suomalaisten etu on palautettava politiikan pääprioriteetiksi, Grönroos sanoi ehdokasesittelyssä.

Puoluesihteeriksi oli ehdolla peräti 12 henkilöä. Ensimmäisellä kierroksella äänet jakautuivat seuraavasti:

Jarno Eerola 14, Simo Grönroos 253, Ilpo Heltimoinen 34, Jyrki Lohi 101, Arto Luukkanen 196, Riku Nevanpää 7, Mira Nieminen 181, Jyrki Niittymaa 19, Markku Palomäki 22, Maiju Tapiolinna 57, Tanja Vahvelainen 78 ja Antti Valpas 102.

Riikka Slunga-Poutsalo toimi puoluesihteerinä kuusi vuotta. Hän kuvasi puoluesihteerin tehtävää sellaiseksi, mitä paikalle pyrkineet eivät välttämättä tiedä.

– Puoluesihteeri ei istu puolueen rahasäkin päällä, vaan puoluehallitus.

– Puoluesihteeri pistää täytäntöön puoluehallituksen ikävät päätökset, koskipa se sitten hyvän työntekijän irtisanomista tai huonon palkkaamista. Puoluesihteeri kantaa vastuun ja työ on aika yksinäistä, Slunga-Poutsalo kuvaili.

Uusimmat

Fingerpori

comic