Uutiset

Perustuslakivaliokunta jatkaa soten käsittelyä iltamyöhään – Lapintie ei uskalla arvioida lausunnon valmistumisaikaa

Perustuslakivaliokunnan kokous jatkuu tänään täysistunnon jälkeen iltayhdeksään asti.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan valiokunta jatkaa iltakokouksia myös huomenna, jos valmista ei ole Kuva: Kimmo Penttinen

Perustuslakivaliokunta puurtaa nyt pitkää päivää saadakseen valmiiksi lausuntonsa hallituksen sote- ja maakuntauudistuksesta. Valiokunta kokoontui tänään ennen täysistuntoa neljän tunnin ajan ja eteni yleiskeskustelusta yksityiskohtaiseen käsittelyyn.

– Perustuslakivaliokunta sai soten yleiskeskustelun käytyä. Aloitimme yksityiskohtaisen keskustelun ja jatkamme seuraavassa kokouksessa, joka alkaa 30 minuuttia täysistunnon päättymisen jälkeen tai joka tapauksessa kello 19. Todennäköisesti jatkamme kello 21 asti, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kertoi iltapäivällä eduskunnassa.

Perustuslakivaliokunnan pyynnöstä eduskunnan täysistunto lopetetaan tänään viimeistään kello 19.

Lapintie ei uskaltanut arvata milloin perustuslakivaliokunta saa sote-lausuntonsa valmiiksi. Lapintien mukaan Iltakokouksia jatketaan keskiviikkona, jos valmista ei ole tullut ennen sitä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lakiesitykseen tulisi useita muutosvaatimuksia eli ponsia. Esityksen kipukohta on muun muassa maakuntien rahoituksen riittävyys. Hallitus on jo nyt varmistanut vaikeuksiin joutuvien maakuntien lisärahoitusta. Hankaliin asioihin kuuluu myös tietosuojan riittävyys.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen sote- ja maakuntauudistus palaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn. Sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee mietintöön perustuslakivaliokunnan vaatimat muutokset. Aikataulu on varsin kiireinen, koska eduskunnan istuntokausi päättyy 15. maaliskuuta. Istuntokautta voidaan myös venyttää, mikäli lakiesitysten käsittely sitä vaatii.

Uusimmat

Fingerpori

comic