Uutiset

Perustuslakivaliokunta: luottamukselliseen viestiin voidaan kajota perustelluin syin – ei ottanut kantaa tiedustelulainsäädännön kiireellisyyteen

Perustuslakivaliokunta sai asiaa koskevan mietinnön valmiiksi perjantaina.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kommentoi perjantaina valiokunnan antamaa lausuntoa liittyen tiedustelulainsäädännön valmisteluun.

Tiedustelulainsäädäntöön liittyvää esitystä luottamuksellisen viestin suojan kaventamisesta esitetään hyväksyttäväksi, mutta muutettuna.

Perustuslakivaliokunta sai asiaa koskevan mietinnön valmiiksi perjantaina ja kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa. Valiokunnan päätös on yksimielinen.

Perustuslakivaliokunta arvioi, että perustuslaissa turvattuun luottamukselliseen viestin suojaan voi puuttua tietyissä tapauksissa, kun on kyse kansallista turvallisuutta koskevasta uhasta.

Valiokunta kuitenkin esittää hallituksen esitystä hyväksyttäväksi osin muutettuna.

– Tämä on aika huolellisesti valmisteltu, kommentoi perustuslakivaliokunnan jäsen, kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) perjantaina.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) totesi, ettei valiokunta ottanut kuitenkaan kantaa siihen, pitäisikö lakipaketti säätää nopeutetussa järjestyksessä.

Valiokunnan mukaan asiasta pitää päättää täysistunnossa.

– Eduskuntasali päättää nyt siitä kiireellisyydestä, toteaa valiokunnan jäsen Leena Meri (ps.).

Uusimmat

Fingerpori

comic