Uutiset

Petra Mandagi viestitti kaiken olevan hyvin varjoliitokilpailun jälkeen Indonesiassa – Sitten maanjäristys ja tsunami iskivät ja Roa Roa-hotelli romahti

Pelastustöitä jatketaan edelleen. Viestiyhteydet ovat poikki esimerkiksi Palun pohjoispuolella sijaitsevaan Donggalaan, jossa asuu 300 000 ihmistä. Kuolleita arvioidaan olevan 844.
Pelastustyöntekijät vetivät ruumispussia pois raunioista Roa Roa-hotellin luona Palussa Indonesiassa maanantaina. Luonnonkatastrofissa arvioidaan kuolleen ainakin 844 ihmistä.

Palussa Indonesiassa perjantaina sattuneessa maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on kuollut ainakin 844 ihmistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kymmenien ihmisten on kerrottu jääneen loukkuun useisiin hotelleihin ja ostoskeskukseen Sulawesin saarella sijaitsevassa Palussa. Kaupunkiin oli iskenyt 7,5 magnitudin järistyksen jälkeen kuuden metrin korkuinen aalto.

Viestiyhteydet ovat poikki esimerkiksi Palun pohjoispuolella sijaitsevaan Donggalaan, jossa asuu 300 000 ihmistä.

– Emme ole saaneet raportteja kolmelta muulta alueelta. Viestintäyhteydet ja sähköt ovat yhä poikki. Me emme tiedä varmaksi, millainen vaikutus on, sanoi kansallisia viranomaisia edustanut Sutopo Purwo Nugroho lehdistötilaisuudessa Reutersin mukaan.

Rakennukset romahtivat

New York Times kertoo Paluun matkustaneesta Petra Mandagista. Hän oli saapunut kaupunkiin osallistuakseen varjoliitokilpailuun. Varjoliitokilpailun jälkeen Mandagi viestitti vaimolleen kotikaupunkiinsa Manadoon ja vakuutti kaiken olevan hyvin.

Alle tuntia myöhemmin 7,5 magnitudin järistys ja sitä seurannut tsunami muuttivat lehden kuvauksen mukaan Palun ja sitä ympäröivän rannikkokaistaleen hautausmaaksi. Yksi maanjäristyksessä kadonneista on Mandagi.

Lehden mukaan hän oleskeli kahdeksan kerroksisessa Ro Roa-hotellissa, joka romahti yhdessä tuhansien muiden rakennusten kanssa. Romahdus hautasi Mandagin ja 50 muuta vierasta. Heistä kuusi oli tullut paikalle osallistuakseen varjoliitokilpailuun.

– Petra meni Paluun tehdäkseen sitä mitä hän rakastaa kaikista eniten, eli varjoliitoa, sanoo Nixon Ray New York Timesille.

Ray on Mandagin liikekumppani varjoliitoliitobisneksessä ja seikkailu-urheilun edelläkävijä. Ray päätti itse viime hetkillä jättää osallistumatta Palussa pidettyyn kilpailuun.

Indonesian Punaisen Ristin tiedottaja Auli Arriani kertoo Reutersille, että kirkon alue eteläisessä Palussa on peittynyt mutaan ja rojuun. Vapaaehtoiset ovat löytäneet alueelta 34 lapsen ruumiit. He olivat olleet paikalla kristillisellä leirillä.

Päivitys 1.10.2018 klo 14.07: Juttuun on lisätty linkki New York Timesin uutiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti