Uutiset

Petristä tuli Korean kuuluisin suomalainen – "Julkkikseksi yhdessä yössä, ei tähän totu"

-Oletko sinä Petri? Ooh, saanko ottaa kuvan?

Nuori korealaisnainen on rynnännyt salamana tien yli huomattuaan Suomen suurlähetystön olympiakoordinaattorin Petri Kalliolan Pyeongchangin kisojen avajaisareenan luona. Hän haluaa ottaa selfien itsestään ja tuoreesta suomalaisjulkkiksesta.

Sama toistuu pikkukaupungin kaduilla monta kertaa. Kalliola näyttää hieman ujolta ja vaivautuneelta, mutta poseeraa iloisesti.

-Eihän tähän totu. Minusta tuli julkkis yhdessä yössä.

Kalliola pyydettiin mukaan eteläkorealaiseen tosi-tv-sarjaan Welcome, first time in Korea? (”Tervetuloa, oletko ensi kertaa Koreassa?”), johon koreaa puhuva ulkomaalainen saa kutsua kavereitaan. Nämä eivät saa tuntea maata ennestään. Heidän kokemuksensa taltioidaan ja niitä kommentoidaan.

Jaksoja tehtiin yhteensä neljä, ja ne lähetetään viikon välein. Suomi paistattelee siis kuukauden ajan julkisuudessa maassa, jossa on yli 50 miljoonaa asukasta.

Ensimmäinen jakso lähetettiin toissa viikolla. Sitä käytiin kuvaamassa Jyväskylän seudulla, josta kaverukset ovat kotoisin. Hankasalmen mökillä kolmekymppiset miehet saunoivat ja kalastivat. Jakson lopussa he tulivat Souliin.

Suomalainen luonto, koulutus ja hyvinvointivaltio ovat aiemminkin kiinnostaneet korealaisia, mutta nyt suosio räjähti: toinen jakso rikkoi viime viikolla illan katsojaennätykset. Kalliolalle kerrottiin, että sitä katsoi viisi prosenttia korealaisista eli noin 2,5 miljoonaa ihmistä.

Tänään torstaina on lähetetty kolmas jakso.

Instagramissa jo yli 10 000 seuraajaa

Televisiokatsojien määrä ei some-aikana kerro koko totuutta. Ennen ohjelmaa Petri Kalliolalla oli Instagramissa muutama sata seuraajaa. Nyt heitä on yli 10 000 ja määrä kasvaa koko ajan.

Samanlaista Suomi-brändiä saisi yrittää rakentaa isolla rahalla, eikä se silti välttämättä onnistuisi. Kalliolalle on tullut viestejä, joissa kerrotaan suunnitellun Ruotsin-matkan vaihtuvan suoraksi lennoksi Suomeen.

Mikä Kalliolan ja hänen kavereidensa seikkailuissa oikein kiehtoo korealaisia?

Suomi-kuvan lisäksi varmasti tietynlainen aitous, reippaus ja ”hulluus”. Korealaiset ovat aika samankaltaisia kuin suomalaiset: he eivät harrasta small talkia, vaan ovat mieluummin hiljaa. He ovat hyvin hillittyjä ja varovat innostumasta liikaa – toisin kuin suomalaiset sopivassa tilanteessa.

-Suosio on kavereideni ansiota. He ovat niin rentoja, Kalliola sanoo vaatimattomasti.

Korealaisia kiinnostaa myös se, mitä muut heistä ajattelevat. He katsovat mielellään maataan ulkomaalaisten silmin, mihin on hyvä tilaisuus helmikuussa olympialaisten aikana.

Vaihto-opiskelijaksi Souliin

Petri Kalliola tuli alun perin vaihto-opiskelijaksi Souliin muutama vuosi sitten. Hän jäi maahan opiskelemaan kansainvälistä politiikkaa. Hän on naimisissa korealaisen naisen kanssa.

Opiskelu Koreassa on hyvin tiukkatahtista, joten olympiakoordinaattorin pestin ajan Kalliola pitää siitä taukoa.

Valmistuttuaan hän haluaisi jäädä Koreaan töihin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että työpaikkaa tuskin tarvitsee kauan etsiä.

http://ikshow.net/shows/welcome-first-time-in-korea/

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti