Uutiset

Petteri Orpo kiistää tuohtuneiden sinisten kovat väitteet Turusen loikkauksesta: "Ei tulisi mieleenikään"

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kiistää hallituskriisin ja sen, että kokoomus kalastelisi kansanedustajia muista puolueista.

Kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti tiistaina siirtyvänsä sinisten eduskuntaryhmästä kokoomukseen. Loikkaus nosti tunteita varsinkin sinisten eduskuntaryhmässä.

-Minusta tässä ei ole mitään erityistä muuta kuin se, että yksi edustaja toisesta hallituspuolueesta tulee meille. Tässä ei ole viitteitä mihinkään muihin asioihin, eikä ole mitään salaliittoja, Orpo sanoi eduskunnassa medialle.

Orpo kertoi kuulleensa noin puolitoista viikkoa sitten siihen, että Turunen olisi päätymässä kokoomuksen eduskuntaryhmän jäseneksi. Asia vahvistui Orpon mukaan joitain päiviä sitten.

-Kyse on yksinkertaisesti edustaja Turusen tekemästä valinnasta, hän sanoi.

Orpo kertoi myös, että loikkauksesta oli määrä tiedottaa hallituskumppaneita keskustaa ja sinisiä ennen kello 12:ksi sovittua tiedotustilaisuutta. Tähän ei kuitenkaan hänen mukaansa ehditty, koska asia tuli julkisuuteen jo aikaisemmin.

Muun muassa Lännen Media kirjoitti aiheesta ennen tiedotustilaisuuden alkua.

Terho vaatinut hallitustrioa koolle

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri, sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaati sinisten eduskuntaryhmän kokouksen päätteeksi hallitustrioa koolle puhumaan loikkauksesta.

Terho arvioi myös iltapäivällä, että kokoomus yrittäisi kaataa hallitusta ja saada siniset näyttämään syyllisiltä. Taustalla kaatamishaluun oli Terhon mukaan vaikea sote-uudistus.

Kokoomuksen Orpo kiisti Terhon väitteet ja kertoi yllättyneensä siitä, miten voimakkaasti siniset reagoivat loikkausuutiseen.

-Ei tulisi mieleenikään. Tässä on vain kyse siitä, että edustaja Turunen halusi liittyä eduskuntaryhmäämme.

Hän totesi olevansa valmis keskustelemaan muiden hallituspuolueiden johtajien kesken tilanteesta.

-On hyvä puhua tämä halki, jottei kenellekään jää paha mieli asiasta, sanoi Orpo.

Kokoomuksen puheenjohtaja ei myöskään kokenut, että olisi pettänyt hallituskumppanipuoluetta sinisiä.

Toistaiseksi hallituspuolueiden johtajat eivät ole vielä lyöneet lukkoon tarkkaa päivää tapaamiselleen. Orpo totesi, että asia käsitellään kuitenkin lähiaikoina.

Hän ei myöskään ottanut kantaa siihen, onko Kaj Turuselle luvassa jokin luottamustehtävä kokoomukseen siirryttyään. Turunen toimi eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana ollessaan sinisten eduskuntaryhmässä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti