Uutiset

Pian kauppatieteitä voi päästä lukemalla pelkällä ylioppilastodistuksella

Hyvä ylioppilastodistus on arvopaperi, jos pyrkii opiskelemaan kauppatieteitä parhaillaan käynnissä olevassa korkeakoulujen yhteishaussa. Yli puolet eli 60 prosenttia tulevista kauppatieteilijöistä valitaan pian ensikertalaisista hakijoista ylioppilastodistusten perusteella.

Kauppatieteet ovat näin etujoukoissa toteuttamassa hallituksen tavoitetta ylioppilasarvosanojen painoarvon lisäämisestä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa.

– Viime vuonna tällä tavalla eli pelkällä todistuksella valittiin 20 prosenttia kauppatieteiden opiskelijoista, opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Ilmari Hyvönen toteaa.

Opiskelijapiireissä uudistus herättää ristiriitaisia tunteita. Kauppatieteitä Vaasan yliopistossa opiskeleva Kaisa Kiiski näkee pääsykoeuudistuksessa ison riskin. Jos opiskelupaikka irtoaa helposti ilman pänttäämistä, kasvaa houkutus ottaa se vastaan kevein perustein, kokeilumielellä.

-Pääsin itse opiskelemaan pääsykokeen kautta. Pääsykokeet ovat hyvä juttu. Koe antaa käsityksen siitä, mitä opiskeltava ala oikeasti on. Jos ei kunnolla tiedä, mitä lähtee opiskelemaan, voi tulla hutivalintoja, Kiiski sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic