Uutiset

Pienlentokone teki pakkolaskun suoalueelle Rovaniemellä ja syttyi palamaan – "Pihalle tuli outo haju"

Yksityisomistuksessa oleva pienkone teki Rovaniemellä pakkolaskun ja syttyi palamaan, tiedottaa pelastuslaitos. Kaksi henkilöä pääsi koneesta ulos, eikä heille tullut vakavia vammoja. Henkilöt on toimitettu jatkohoitoon.

Hätäkeskukselle ilmoituksen teki alueella asuva John Kajula. Hän huomasi koneesta nousevat savupatsaat ja lähti juoksemaan paikkaa kohti ennen kuin tiesi, mitä on tapahtunut.

-Pihalle tuli outo haju, varmaan koneen palavasta kerosiinista.

Kajulalle tuli ensimmäisenä mieleen, että alueella oleva betoniyritys tai muu rakennus palaa. Hän kuitenkin paikansi savupatsaiden nousevan luoteesta ja ilmoitti hätäkeskukselle.

-Annoin ilmansuuntia ja kerroin, että savu nousee Tarsanlammelta pohjoisen suuntaan, Saaren erämiesten riistapellon takaa.

Pakkolaskupaikka ei Kajulan mukaan sijaitse kaukana Tarsanlammelta. Hän kuuli, kun hälytysajoneuvot ajoivat Nelostietä väärään paikkaan. Kajula jäi odottamaan levikkeelle ja neuvoi pian paikalle saapuneelle puolustusvoimien ambulanssille oikean paikan.

-Hyvä, ettei pakkolaskussa kuollut kukaan. Paikka on suota ja soista metsää.

Alueella on Kajulan mukaan pörrännyt armeijan Hawkeja. Ennen sitä alueella lensi pieni harjoituskone.

-Täällä on paljon kalustoa pelastuslaitokselta ja armeijalta paikalla.

Edellisen kerran mitään vastaavaa on Kajulan mukaan sattunut 1970-luvulla, kun lentonäytöksessä hävittäjälentäjä menehtyi.

Kajula oli hetkeä ennen pakkolaskua palannut kotiin lenkiltä. Hänen naapurinsa kuuli kolme kovaa pamausta ennen kuin savua alkoi nousta. Haju palosta levisi Kajulan kotitalon suuntaan.

Poliisi selvittää tapahtunutta. Pakkolaskun tehnyt kone on pelastuslaitoksen mukaan yksityisomistuksessa.

Finavian mukaan kone oli noussut ilmaan Rovaniemen lentokentältä. Onnettomuus ei vaikuta Finavian mukaan lentokentän toimintaan. Ensimmäinen viranomaisten kertoma tieto oli, että pienkone olisi pudonnut.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti