Uutiset Helsinki

Pietarin EM-kisoista palanneilla on todettu eiliseen mennessä 386 koronavirustartuntaa – "Deltavarianttia on mitä todennäköisimmin päässyt Suomeen huomattavia määriä"

Pietarista saapuvat kisamatkailijat eivät ole juurikaan levittäneet tautia Kanta-Hämeen alueella.
Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen mennessä lähes 400 koronavirustartuntaa. Kuva: Emmi Korhonen
Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen mennessä lähes 400 koronavirustartuntaa. Kuva: Emmi Korhonen Lehtikuva/Emmi Korhonen

Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen mennessä 386 koronavirustartuntaa kertovat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lisäksi on todettu 50 jatkotartuntaa.

EM-kisamatkailijoiden koronalöydöksissä on Mehiläisen jatkotutkimuksissa vahvistunut useita deltavariantteja, yhtiö kertoo tiedotteessa.

–  Näytteiden lukumäärä on vielä pieni, mutta tulos osoittaa, että deltavarianttia on mitä todennäköisimmin päässyt Suomeen huomattavia määriä, sanoo Mehiläisen laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen tiedotteessa.

Venäjällä deltamuunnos on tavallinen, mutta Suomessa kyseistä muunnosta on ennen Mehiläisen tuloksia löydetty vasta 338 kappaletta.

59 prosenttia saanut ensimmäisen koronarokotteen, tartuntojen määrä on nousussa

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut THL:n mukaan noin 3,27 miljoonaa ihmistä eli 59 prosenttia Suomen väestöstä.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä yli 38  700:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 18,5 prosenttia väestöstä, mikä tarkoittaa lähes 1,03 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 35  800:lla.

Tänään Suomessa on raportoitu THL:n mukaan 222 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1  614 tartuntaa, mikä on 390 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tällöin tartuntoja todettiin 1  224 kappaletta.

Kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 29, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 22.

Kisatartuntoja on paljon Etelä-Suomessa

STM:n ja THL:n mukaan uusia koronatapauksia todettiin viime viikolla runsaasti edellisiä viikkoja enemmän, 947 kappaletta, pääasiassa jalkapallon EM-kisaturisteilla todettujen tartuntojen vuoksi. Tapauksia todettiin yli 400 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus kaikista uusista tartunnoista on kasvanut. Viime viikolla puolet tartunnoista oli peräisin ulkomailta, kun sitä edellisellä viikolla ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 33 prosenttia.

Tartuntojen ilmaantuvuus on noussut erityisesti 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Viime viikolla todetuista tartunnoista 35 prosenttia todettiin tässä ikäryhmässä.

Suurin osa EM-kisoista saaduista tapauksista on raportoitu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, joissa on todettu yhteensä 264 tapausta ja 17 jatkotartuntaa. Toiseksi eniten tapauksia on Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa on havaittu 38 tapausta ja kahdeksan jatkotartuntaa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 31 tapausta ja viisi jatkotartuntaa.

Venäjän Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa vieraili edellisviikkojen aikana vähintään 4  500 suomalaista.

Juhannusviikolla testeissä käytiin selvästi vähemmän

Koronavirustestien määrä on ollut laskussa kesäkuun alusta lähtien. Viime viikolla eli juhannusviikolla tehtiin noin 68  000 testiä, mikä on noin 24  000 testiä vähemmän kuin tätä edeltävällä viikolla.

STM:n ja THL:n mukaan koronatapausten osuus testatuista näytteistä on selvästi kasvanut. Viime viikolla positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä oli 1,4 prosenttia.

Sairaalahoidon tarve on STM:n ja THL:n mukaan vuoksi toistaiseksi ennallaan. Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi Suomessa oli eilen sairaalahoidossa 38 ihmistä, joista seitsemän teho-osastolla.

Uusimmat

Fingerpori

comic