Uutiset

Pihlajalinnan kannattavuus heikkeni, alkuvuoden tulos jäi miinukselle

Pihlajalinnan sisäiset uudistukset ovat vieneet odotettua enemmän aikaa. Se on nakertanut yhtiön kannattavuutta.

Terveysyhtiö Pihlajalinnan kannattavuus heikkeni vuoden toisella neljänneksellä, ja yhtiön koko vuoden tulos muodostuu viime vuotta huonommaksi. Liikevaihto kasvaa odotetusti lähinnä yritysjärjestelyjen vuoksi.

– Käyttökatetta ja liiketulosta heikensivät edelleen uusien yksiköiden avaukset, työterveyshuollon aiempaa heikompi kannattavuus sekä vastaanottokeskustoiminnan ja leikkaustoiminnan väheneminen, kommentoi Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen yhtiön toista vuosineljännestä.

– Toisen neljänneksen tulos oli ensimmäisen neljänneksen tulosta parempi, mutta se ei ole tavoitellulla tasolla. Olemme tehneet toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi. Suunniteltujen toimenpiteiden jalkauttamista jatketaan edelleen.

Pihlajalinna kertoi jo aiemmin, että yhtiön rakenneuudistuksen läpivienti on vienyt odotettua enemmän aikaa.

Toisen kvartaalin liikevoitto laski vuoden takaisesta 3,7 miljoonasta eurosta 0,8 miljoonaan euroon. Käyttökate oli 5,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 17,5 prosenttia 125 miljoonaan euroon.

Pihlajalinnan ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto kasvoi viime vuodesta 12,8 prosenttia 244,5 miljoonaan euroon. Liikevoitto sukelsi 9,1 miljoonasta eurosta 0,9 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos (EPS) jäi 6 senttiä miinukselle.

Sote-kokeilu jatkuu Tampereella ja Hämeenlinnassa

Pihlajalinna lisäsi kesäkuussa omistustaan kuntien kanssa omistamissaan tytäryhtiöissä. Se omistaa nyt 81 prosenttia Mäntänvuoren Terveys Oy:n ja Kolmostien Terveys Oy:n osakkeista sekä 90 prosenttia Jokilaakson Terveys Oy:n osakkeista. Lisäksi yhtiö on allekirjoittanut Kuusiokuntien kanssa ehdollisen kauppakirjan, jonka mukaan se nostaa omistusosuuttaan Kuusiolinna Terveys Oy:stä 97 prosenttiin vuoden loppuun mennessä. Palvelutuotantosopimukset ja yhtiöiden osakassopimukset pysyvät ennallaan.

Pihlajalinna ilmoitti heinäkuussa vetäytyvänsä Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta. Kaupungin määrittelemä kapitaatiokorvaus ei yhtiön mukaan kata kustannuksia, joten kokeilu on ollut tappiollinen. Eri puolilla Suomea käynnissä olevissa valinnanvapauskokeiluissa on erilaiset kapitaatiokorvausperusteet, ja kokeiluihin sisältyvät palvelut poikkeavat toisistaan.

Pihlajalinna jatkaa Tampereen ja Hämeenlinnan valinnanvapauskokeiluissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti