Uutiset

Piilaakso toi tamperelaisyritykselle kasvuspurtin – "Toiminta on suoraviivaisempaa kuin Suomessa"

-Se, mitä Piilaaksossa tehdään nyt, rantautuu vuoden parin viiveellä Eurooppaan. Sen vuoksi tuntosarvista Piilaaksossa on hyötyä myös tuotekehitykselle, sanoo Surveypalin perustaja Samuli Zetterberg.

Tamperelainen, palautteen hallinnan palveluihin erikoistunut Surveypal on kasvanut alusta asti Euroopassa. Varsinainen kasvuspurtti alkoi kuitenkin, kun Zetterberg muutti kolme vuotta sitten Piilaakson portille San Franciscoon ja aloitti uusien asiakkaiden hankinnan alueelta.

Surveypalille löydettiin toimistotila aluksi kasvukiihdyttämö Rocketspacesta, mikä auttoi suhdetyössä ja verkostojen luonnissa.

-Toiminta on Piilaaksossa suoraviivaisempaa kuin Suomessa. Kun asiakas on ostoaikeissa, käyttöönotto voidaan haluta sopia muutaman tunnin päähän. Suomessa etsitään usein rauhassa aikaa seuraavilta kalenteriviikoilta, Zetterberg sanoo.

Uusia asiakkaita

Muutaman San Franciscossa vietetyn vuoden aikana Zetterberg solmi pienelle yritykselle isoja kumppanuuksia ja asiakkuuksia, joista mittavin on yhteistyö asiakaspalveluun erikoistuneen Zendeskin kanssa.

Nyt uusia asiakkuuksia hoitaa Piilaaksossa jo kaksi amerikkalaista myyjää.

Zetterberg palasi Tampereelle vuodenvaihteessa. Samalla hänen roolinsa yrityksessä vaihtui toimitusjohtajan työstä tuotekehityksen ja brandin johtamiseen sekä Piilaakson tytäryhtiön toimitusjohtajaksi.

-Piilaaksossa on hyvä käydä tiheään, mutta siellä ei tarvitse välttämättä asua, hän tiivistää.

Tampere hyvä kasvuyrittäjälle

Zetterbergin mukaan Tampere on erinomainen paikka kasvuyrittäjälle

-Kaupungin yliopistoista valmistuu taitavia tekijöitä, ja lentokenttä on lähellä.

Zetterberg on Tampereen teknillisen yliopiston kasvatti.

Koulun käytävillä istutettiin kymmenen vuotta sitten myös Surveypalin siemen, kun eräs työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa toiminut konsultti antoi Zetterbergille ja hänen ystävilleen palautteen keräämiseen liittyvän projektin hoidettavaksi.

Surveypal hankkii palautetta valituista teemoista ja analysoi palautteen merkityksen asiakkaista henkilöstöön, myynnistä tuotekehitykseen.

Zetterbergin mukaan moni piilaaksolainen yritys on nykyään kiinnostunut esimerkiksi siitä, miten myönteistä palautetta voi käyttää henkilöstön motivoinnissa.

-Usein hyvät ratkaisut ovat pieniä mutta oivaltavia. Esimerkiksi siten, että eilisen erinomainen palaute annetaan asiakaspalvelijalle heti aamulla, kun hän avaa koneensa. Ihmistuntemus ja empatian taju auttaa oikeiden ratkaisuiden luonnissa paljon.

Samoista taidoista hän on huomannut olevan etua myös uuteen kulttuuriin ja markkinaan sukeltaessa.

Kannattaako Amerikkaan…lähteä?

Surveypalin perustaja Samuli Zetterberg listasi viisi syytä, miksi Yhdysvalloissa voi onnistua:

Ostovoima: Kolmen miljoonan asukkaan Piilaaksossa on puolet maailman arvokkaimmista teknologiayrityksistä. Ostovoima ja sen tiheys on maailman suurin.

Helppo tulla: Myynnin aloittaminen Yhdysvalloissa ei tarvitse välttämättä olla iso taloudellinen panostus, vaan pienellä tiimillä voi saada paljon aikaan, kun tietää mitä tekee.

Vastaanottavainen ilmapiiri: Yli puolet Piilaakson yli miljardin dollarin arvoisista yrityksistä ovat maahanmuuttajien perustamia. Alueella on helppo toimia ulkomaalaisena.

Osaamisen kiihdyttäminen: Piilaaksossa voi kehittää omaa liiketoimintaa kokeneiden yrittäjien kanssa ja löytää osaavia yhteistyökumppaneita. Koko ajan oppii uutta, kun tekee työtä maailman parhaiden yritysten keskellä.

Kaupanteko: Verkostoituminen Piilaaksossa on helppoa, ja se auttaa merkittävästi myyntityössä. Yritykset ovat ostohaluisia ja innostuneita kokeilemaan uutta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti