Uutiset

Piispa Laajasalon rahasotkut lisäsivät hieman eroja kirkosta – mainittu palautteissa

Kirkosta eroamista tilastoiva www.eroakirkosta.fi -sivuston luvuissa näkyy hieman tavallista korkeammat luvut viime viikon keskiviikon, torstain ja perjantain kohdilla.

Monina muina tammikuun päivinä kirkosta eronneiden määrä on jäänyt reilusti alle 200 ihmisen, mutta 10.-12. tammikuuta lukemat ovat olleet 220-289 ihmistä.

-Näiden päivien lukemat ovat lähes kaksinkertaisella tasolla. Piispa Laajasalo on mainittu useissa eroista saaduista palautteissa, kertoo tiedottaja Kaj Torrkulla eroakirkosta.fi -palvelusta Lännen Medialle.

Keskiviikkona 10. tammikuuta uutisoitiin laajasti Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahasotkuista, joihin Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen penää Laajasalolta vastauksia 40-kohtaisessa selvityspyynnössä.

Yleisradion uutisen mukaan Korhosta närkästyttää muun muassa se, että Laajasalo on käyttänyt seurakunnan luottokorttia muun muassa yöpymiseen sviitissä vastoin seurakunnan matkustussääntöä, taksimatkoihin, kalliiden pitkävartisten ruusujen ostamiseen ja osallistumiseen musiikkifestivaali Flow’hun. Korhosen mukaan valtaosasta luottokorttiostoksista puuttuvat kuitit.

Laajasalo on Helsingin hiippakunnan nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa luvannut keskustella Korhosen kanssa epäselvyyksistä ja myöntänyt tehneensä virheitä.

-Luottokorttia on käytetty vain virka-asioihin. Kysymysten pohjalta näen kuitenkin virheitä luottokorttini käytössä. Ensinnäkin olen ollut huolimaton kuittien säilyttämisen ja tarkkojen merkintöjen kanssa. Tarkat merkinnät olisivat tehneet monet Korhosen kysymykset turhiksi. Toiseksi olen tehnyt virhearvion kolmen virkamatkan majoitustason suhteen. Näistä epätarkkuuksista ja arviointivirheistä pyydän anteeksi ja niissä muutan tapani. Olen ilmoittanut Helsingin seurakuntayhtymälle, että haluan näiden virkamatkojen osalta maksaa halvimman majoitustason ja käytetyn majoitustason erotuksen henkilökohtaisesti, Laajasalo mainitsee tiedotteessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic