Uutiset

Pitkän linjan metsäteollisuusosaaja Annica Bresky Stora Enson johtoon – "Luja leidi", kuvasi hallituksen puheenjohtaja

Stora Enson uusi toimitusjohtaja Annica Bresky on Uppsalan yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri. Kuva: @Magnus Fond
Stora Enson uusi toimitusjohtaja Annica Bresky on Uppsalan yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri. Kuva: @Magnus Fond

Ruotsalainen diplomi-insinööri Annica Bresky, 44, nousee Stora Enson konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi joulukuusta alkaen.

Bresky siirtyy tehtävään Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtajan paikalta.

Bresky on valmistunut Uppsalan yliopistosta diplomi-insinööriksi. Hän työskenteli ensimmäisen kerran Stora Ensossa vuosina 2001–2010. Metsäteollisuudesta hänellä on kokemusta myös Iggesund Paperboard -yhtiöstä.

Stora Enson joulukuussa väistyvä toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström aloitti pestissä 2014. Hän täyttää ensi vuonna 60 vuotta.

Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Elorannan mukaan Breskyn valintaa edelsi laaja potentiaalisten ehdokkaiden kartoitus.

– Olen tyytyväinen siitä, että valinta on talon sisältä. Meillä on hyviä johtajia, Eloranta totesi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Hän muisteli tavanneensa Breskyn jo viitisentoista vuotta sitten olleessaan Metson toimitusjohtajana. Elorannan mukaan Bresky oli jo silloin ”luja leidi” eli ”tuff lady”.

Hyvä tiimi tukee

Valinnassa korostuu Elorannan mukaan Breskyn osaaminen kasvun ja vastuullisuuden edistämisessä.

– Hän soveltuu hyvin johtamaan vastuullisen uusiutuvien materiaalien yhtiömme muutosta.

Myös Bresky kiinnittää huomiota toiminnan vastuullisuuteen. Hän nosti esiin Stora Enson ponnistelut uusien ympäristöystävällisten innovaatioiden eteen.

– Vahvistamme edelläkävijän asemaamme ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä yhdessä kollegoidemme, asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa eri puolilla maailmaa, hän visioi tulevaa.

Bresky korostaa myös ympärillä olevan hyvän tiimin merkitystä hänen omaan työhönsä.

Oikeasti kansainvälinen firma

Stora Enso on viime aikoina suuntautunut osaksi biotaloutta pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden toimittajana.

Heinäkuussa Stora Enson osavuosikatsauksessa yhtiön luvut kertoivat metsäteollisuuden tuotteiden hintojen ja kysynnän alamäestä.

Metsäteollisuus on ollut esillä ilmastomuutoskeskusteluissa muun muassa hakkuumäärien ja uusien tehdasinvestointien vuoksi.

Stora Enso on noteerattu sekä Helsingin että Tukholman pörsseissä. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli noin 10,5 miljardia euroa ja liikevoitto 988 miljoonaa euroa.

Sillä on yksiköitä 14 maassa ympäri maailman.

Metsäteollisuus on ollut esillä ilmastonmuutoskeskustelussa muun muassa hakkuumäärien vuoksi. Kuva: Jouni Porsanger
Metsäteollisuus on ollut esillä ilmastonmuutoskeskustelussa muun muassa hakkuumäärien vuoksi. Kuva: Jouni Porsanger

Uusimmat

Fingerpori

comic