Uutiset

Pitkän mysteerinä pysyneen Tesoman henkirikoksen esitutkinta valmistui – uhria oli puukotettu jo aiemmin

Tampereen Tesomassa vuonna 2014 tapahtuneen henkirikoksen poliisitutkinta on valmis. Tapaus siirtyy syyteharkintaan maanantaina. Tesomassa tapahtunut puukotus pysyi pitkään ratkaisemattomana, kunnes maaliskuussa 2018 epäilty tuli itse tunnustamaan poliisille.
Tesoman henkirikos siirtyy syyttäjälle harkintaan maanantaina 22. lokakuuta.

Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa Tesoman henkirikoksen esitutkinnan valmiiksi. Poliisi tutki asiaa murhana.

Henkirikos tapahtui Tampereella Tesomassa 28.–29.12.2014. Noin 40-vuotias mies löytyi kuolleena kävelytieltä 130 metrin päästä mäen päällä sijaitsevasta penkistä, jonka luona epäilty ja uhri olivat todennäköisesti kohdanneet.

Uhrissa oli useita veitsellä aiheutettuja vammoja. Maassa näkyivät myös uhrin jäljet todennäköiseltä puukotuspaikalta kuolinpaikalle.

Laaja tutkinta, mutta ei tuloksia

Läheisestä metsästä löytyivät 3.1.2015 puukko ja tuppi, joiden omistajaa yritettiin selvittää dna-kokein.

Poliisi otti lähes tuhat dna-näytettä Tesoman alueella asuvilta miehiltä henkirikoksen ratkaisemiseksi. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Tutkinta ratkesi vasta tunnustukseen

Poliisin umpikuja päättyi vasta 29.3.2018, kun henkirikoksesta epäilty nuorehko mies käveli itse poliisilaitokselle ja tunnusti lyöneensä uhria puukollaan.

Hänen dna:nsa sopi metsästä löydettyyn puukkoon ja tuppeen. Esitutkinnassa ei kuitenkaan saatu tarkasti selville tapahtumien alkamispaikkaa edes kuulustelujen jälkeen.

Myös toisen rikoksen uhri

Esitutkinnassa selvisi, että menehtynyt mies oli joutunut myös toisen rikoksen uhriksi.

Häntä oli puukotettu muutamaa viikkoa aiemmin 7.12.2014 yksityisasunnossa Lempäälässä. Tuolloin uhri ei käynyt lääkärissä tai tehnyt poliisille rikosilmoitusta. Vammat olivat poliisin arvion mukaan todennäköisesti vähäisiä.

Törkeästä pahoinpitelystä epäillään keski-ikäistä naista, joka asui tuolloin Lempäälässä. Nainen on kiistänyt rikoksen.

Poliisi siirtää sekä henkirikoksen että aiemman puukotuksen esitutkinta-aineiston syyttäjälle syyteharkintaan maanantaina 22. lokakuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic