Uutiset

Pohjois-Italia karanteeniin, vain välttämätön liikkuminen sallittu todistuksella – jalkapalloliigan keskeyttämistä harkitaan

Italia rajoittaa liikkumista laajoilla alueilla maan pohjoisosassa. Kahvilat ja ravintolat saavat olla auki, mikäli noudatetaan riittävää "turvaväliä" asiakkaiden välillä.
Milanon muotikadut ovat hiljaisia, ja muuttunevat vielä hiljaisimmiksi, jos hallitus vahvistaa tänään rajut toimenpiteet koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Kuva: epa08275072
Milanon muotikadut ovat hiljaisia, ja muuttunevat vielä hiljaisimmiksi, jos hallitus vahvistaa tänään rajut toimenpiteet koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Kuva: epa08275072

Yritykset jarruttaa uuden koronaviruksen leviämistä ovat johtaneet yhä järeämpiin toimenpiteisiin Euroopassa.

Viruksen pahimmin koettelema Italia on päättänyt voimakkaista liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista laajoille alueille maan pohjoisosassa. Karanteeni koskee koko Lombardian aluetta sekä useita muita kohteita.

Rajoitukset koskettavat noin 16 miljoonaa ihmistä, ja alueiden joukossa ovat muun muassa Milano ja Venetsia.

– Alueille, niiltä pois tai alueiden sisällä ei kuljeta, ellei voida todistaa välttämättömiä työhön, hätätapauksiin tai terveyteen liittyviä syitä, totesi pääministeri Giuseppe Conte lehdistötilaisuudessa viime yönä.

Ravintoloihin metrin ”turvaväli” ihmisten välille

Alueilla sijaitsevat museot, hiihtokeskukset ja monet muut kohteet määrättäisiin suljettaviksi. Urheilutapahtumia ja esimerkiksi häitä ei myöskään saisi järjestää kohdealueilla. Terveydenhuollon ammattilaisten lomat peruttaisiin.

Alueiden koulut pidettäisiin päätösehdotuksen mukaan kiinni huhtikuulle asti. Tällä hetkellä koulut on koko maassa suljettu maaliskuun puoliväliin.

Kahvilat ja ravintolat saisivat olla rajoitusalueillakin auki, kunhan asiakkaiden välillä noudatettaisiin vähintään metrin ”turvaväliä”.

Jo lähes 6 000 varmistettua tartuntaa

Lauantaina Italiassa varmistettujen tartuntojen määrä nousi jo lähelle 5 900:aa.

Viruksen aiheuttamaan Covid-19 -tautiin on menehtynyt maassa yli 230 ihmistä. Viranomaisten mukaan kuolleiden keski-ikä oli yli 81 vuotta.

Tartunnat ovat keskittyneet vahvasti maan pohjoisosaan ja erityisesti Lombardiaan, mutta tartuntoja on koko maassa.

– Voitamme tämän taistelun jos kansalaisemme omaksuvat vastuullisen käyttäytymisen ja muuttava elämäntapojaan, vakuuttii Italian väestönsuojeluviraston johtaja Angelo Borrelli.

Serie A:n peruuttaminen kokonaan on harkinnassa

Italia on määrännyt kaikki urheilutapahtumat järjestettäviksi suljettujen ovien takana ilman yleisöä.

Maan ammattijalkapalloilijoiden liiton puheenjohtaja Damiano Tommasi kuitenkin vetoaa, että ottelut pitäisi lopettaa toistaiseksi kokonaan. Hän perustelee tätä pelaajien ja stadionhenkilökunnan turvallisuudella.

– Kentällä ei varmasti voi pysyä metrin päässä (toisista pelaajista), hän toteaa liiton verkkosivuilla.

Jalkapallon Serie A -liiga jatkuu toistaiseksi, vaikka joitakin otteluita on siirretty. Koko loppukauden perumista kuitenkin harkitaan, mikäli jollakin pelaajalla varmistuu uuden koronaviruksen tartunta.

Urheilutapahtumia perutaan ja rajoitetaan eri puolilla Eurooppaa

Urheilutapahtumia on peruttu tai rajoitettu eri puolilla Eurooppaa.

Italiassa pidettäviksi suunnitellut appihiihdon maailmancupin finaalit on peruutettu kokonaan.

Tokion Olympialaisia pohjustava olympiasoihdun sytyttämisen juhlallisuudet on puolestaan päätetty järjestää Kreikan Olympiassa pienimuotoisesti ja rajoittaa niin yleisön kuin delegaatioidenkin osallistumista.

Maaliskuun puoliväliin suunniteltu Barcelonan maraton ja huhtikuun viidennelle päivälle suunniteltu Pariisin maraton siirtyvät lokakuulle.

Britannian jalkapalloliigassa pelaajien perinteinen kättely on toistaiseksi kielletty. Tanskassa kahden jalkapallojoukkueen pelaajat on asetettu karanteeniin heidän altistuttuaan uudelle koronavirukselle.

Sveitsin jalkapalloliiga on keskeytetty vähintään kahdeksi viikoksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic