Uutiset Los Angeles

Pohjois-Kalifornian Dixie-maastopalo roihuaa edelleen valtoimenaan

Tulipalot ovat tuhonneet osavaltiossa jo 250 prosenttia enemmän maastoa kuin viime vuonna, joka sekin oli jo maastopalojen ennätysvuosi.
Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom palaneen postilaitoksen raunioissa 7. elokuuta. Kuva: Josh Edelson
Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom palaneen postilaitoksen raunioissa 7. elokuuta. Kuva: Josh Edelson

Kaliforniassa viisi ihmistä on kateissa osavaltion pohjoisosassa riehuvan Dixie-maastopalon jäljiltä ja ainakin kolme palomiestä on saanut vammoja tulipätsiä sammuttaessaan, kertovat viranomaiset.

Dixiestä tuli kuluvalla viikolla osavaltion historian kolmanneksi suurin maastopalo, joka on korventanut tieltään jo yli 180  000 hehtaaria maastoa.

Viranomaisten mukaan palosta on saatu hallintaan noin viidennes. Sään viileneminen ja tuulten tyyntyminen ovat auttaneet palomiehiä.

Dixie on jo tuhonnut kultaryntäyksen ajalta periytyneen historiallisen Greenvillen kaupungin sekä Canyondamin pikkukaupungin. Tuhansia asukkaita on kehotettu jättämään kotinsa.

Alustavien arvioiden perusteella maastopalo sai alkunsa, kun kaatuva puu katkaisi paikallisen sähköyhtiön voimajohdon.

Heinäkuun lopussa Kaliforniassa oli palanut jo yli 250 prosenttia enemmän maastoa kuin viime vuonna, joka taas oli maastopalojen tuhoisin vuosi Kaliforniassa osavaltion nykyhistoriassa.

Tutkijoiden mukaan ilmastonmuutos lisää kuivuutta Yhdysvaltain länsiosissa, mikä tekee maastopaloista vuosi vuodelta pahempia.

Uusimmat

Fingerpori

comic