Uutiset

Pohjois-Korea ampui kaksi uutta ohjusta

Etelä-Koreassa seurattiin uutislähetystä Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta elokuussa. Arkistokuva. Kuva: JEON HEON-KYUN
Etelä-Koreassa seurattiin uutislähetystä Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta elokuussa. Arkistokuva. Kuva: JEON HEON-KYUN

Pohjois-Korea ampui kaksi uutta ohjusta tiistaiaamuna. Asiasta kertoivat Etelä-Korean viranomaiset.

Etelä-Korean armeija havaitsi laukaisun varhain aamulla. Armeijan mukaan kyseessä näytti olevan kaksi lyhyen kantaman ohjusta.

Kyseessä on ainakin neljäs ohjuslaukaisu heinäkuun puolen välin jälkeen. Pohjois-Korea on itse ilmoittanut viime vuonna keskeyttävänsä ydinaseohjelmansa sekä pitkän matkan ja mannertenvälisten ohjusten laukaisun

Vaikka tänä vuonna laukaistut ohjukset ovat lyhyen kantaman ohjuksia, niissä on asiantuntijoiden mukaan nähtävissä huomattavaa teknologista kehitystä ja niitä voitaisiin käyttää ohjuspuolustusten kiertämiseen.

Pohjoinen vakuuttaa neuvotteluhalukkuutta

Laukaisut tapahtuivat vain tunteja sen jälkeen, kun Pohjois-Korean varaulkoministeri Choe Son Hui sanoi maan valtiollissesa mediassa, että Pohjois-Korea olisi valmis laajoihin neuvotteluihin Yhdysvaltojen kanssa syyskuun lopussa. Neuvottelujen aika ja paikka ovat vielä avoinna.

Choe kuitenkin varoitti, että Yhdysvaltojen tulisi tuoda neuvotteluihin uusia avauksia, tai neuvottelut saattaisivat kariutua jälleen. Yhdysvaltojen hallinto on sanonut, ettei ilmoitettavaa uusista neuvotteluista ole.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un tapasivat Koreoiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä kesäkuussa ja päättivät avata uudet neuvottelut sen jälkeen, kun johtajien tapaaminen Vietnamissa helmikuussa ei tuonut tulosta.

Tämän jälkeen amerikkalaisten yritykset avata neuvotteluita ovat kuitenkin jääneet vaille muuta vastausta kuin toistuvat ohjuskokeet.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti