Uutiset

Pohjois-Korea kuulusteli, ampui ja poltti eteläkorealaisen kalastusvirkailijan, Etelä-Korea sanoo – Tiedustelun mukaan pohjoisen armeijaa käsketään ampumaan tappaakseen

Kalastusvirkailija yritti Etelä-Korean käsityksen mukaan loikata Pohjois-Koreaan. Syitä epäillylle loikkausyritykselle ei tiedetä.
Heinäkuussa pohjoiskorealainen mies yritti tiettävästi palata kuvan tunnelia pitkin Pohjois-Koreaan, josta hän oli aiemmin loikannut etelään. Loikkauksia tapahtuu toisinaan myös Etelä-Koreasta pohjoiseen. Kuva: epa08568740
Heinäkuussa pohjoiskorealainen mies yritti tiettävästi palata kuvan tunnelia pitkin Pohjois-Koreaan, josta hän oli aiemmin loikannut etelään. Loikkauksia tapahtuu toisinaan myös Etelä-Koreasta pohjoiseen. Kuva: epa08568740

Pohjois-Korean sotilaat ampuivat eteläkorealaisen kalastusvirkailijan ja polttivat tämän ruumiin, Etelä-Korea sanoo.

Etelä-Korean mukaan todisteet viittaavat siihen, että mies yritti loikata Pohjois-Koreaan. Kalastusvirkailija ilmoitettiin kadonneeksi maanantaina lähellä Koreoiden välistä rajaa merellä.

Tarkkaa syytä miehen ampumiselle ei ole Etelä-Korean mukaan tiedossa, mutta etelän tiedustelulähteiden mukaan miestä kuulusteltiin merellä, mikä jälkeen hänet ammuttiin teloitustyyliin ”ylhäältä tulleen määräyksen” jälkeen.

Ampumisen jälkeen kaasunaamareihin pukeutuneet pohjoiskorealaiset sotilaat valelivat ammutun miehen ruumiin öljyllä ja polttivat miehen ruumiin.

Etelä-Korea kertoo tiedustelleensa pohjoisesta, mitä tapauksessa tapahtui, mutta Pohjois-Korea ei ole vastannut.

Käsky: Ampukaa tappaaksenne

Etelä-Koreassa olevien Yhdysvaltain armeijan komentajien mukaan Pohjois-Korean joukot ovat saaneet määräyksen ampua maahan pyrkiviä. Käskyn mukaan tarkoitus on tappaa tunkeutujia.

Uutistoimisto Reutersille puhunut Pohjois-Koreaa tarkkaileva analyytikkoyhtiö arvioi, että järeän käskyn taustalla on lokakuun alkuun suunniteltu Pohjois-Korean sotilasparaati. Pohjois-Korean pyrkii analyytikkoyhtiön mukaan tekemään kaikkensa, etteivät mahdolliset koronatartunnat estäisi sotilasparaatin järjestämistä.

Analyytikkoyhtiön toimitusjohtaja Chad O’Carroll sanoo, että paraati muodostaa suuren uhan koronan leviämisestä.

– Paranoidi pelko viruksen leviämisestä näyttää johtaneen käskyyn ampumisesta, jonka tavoitteena on tappaa, O´Carroll sanoo.

Korjattu 24.9. klo 19.42: Jutussa luki aiemmin, että ruumiin polttamisen syynä on voinut olla koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen. Etelä-Korean epäilyt leviämisen ehkäisemisestä motivaationa viittaavat todellisuudessa ampumiseen, eivät ruumiin polttamiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic