Uutiset

Pohjois-Korea uhittelee jälleen: Ohjuksia laukaistiin Japaninmereen protestina Etelä-Korealle ja Yhdysvalloille

"Meillä ei ole enää mitään keskusteltavaa", Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea ilmoitti etelänaapurilleen. Se hylkäsi myös ehdotuksen maiden yhdistämisestä vuoteen 2045 mennessä.
Eteläkorealaisille pohjoisnaapurin sotilaallinen uhittelu on uutislähetyksissä tullut tutuksi. Perjantaina Pohjois-Korea ampui jälleen ohjuksia mereen. Kuva: JEON HEON-KYUN
Eteläkorealaisille pohjoisnaapurin sotilaallinen uhittelu on uutislähetyksissä tullut tutuksi. Perjantaina Pohjois-Korea ampui jälleen ohjuksia mereen. Kuva: JEON HEON-KYUN

Pohjois-Korea laukaisi jälleen perjantaina ainakin kaksi ohjusta Japaninmereen. Laukaisuja on tehty viime viikkoina useita.

Kyseessä on protesti Etelä-Korealle ja Yhdysvalloille sekä näiden yhteisille sotaharjoituksille, joita Pohjois-Korea kutsuu sotaan valmistautumiseksi.

Ennen uusia laukaisuja Pohjois-Korea ilmoitti, että keskustelut etelänaapurin kanssa ovat ohi.

– Meillä ei ole enää mitään keskusteltavaa eikä minkäänlaista aikomusta istua uudelleen neuvottelupöytään, linjasi maan Etelä-Korean suhteista vastaavan komitean edustaja.

Aiemmin perjantaina Pohjois-Korea torppasi Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin ehdotuksen maiden uudelleenyhdistämisestä vuoteen 2045 mennessä.

Moon: Keskusteluyhteys on minun politiikkani ansiota

Koreoiden johtajat ovat tavanneet viimeisen vuoden aikana useamman kerran, mutta edistystä maiden välisten jännitteiden purkamiseksi ei juuri ole tapahtunut.

Kim Jong-unin johtama Pohjois-Korea syyttää uudelleen tulehtuneesta tilanteesta etelää ja erityisesti sen sotilaallista yhteistyöt’ Yhdysvaltojen kanssa. Moon puolestaan katsoo, että edes kohtuullinen keskusteluyhteys on nimenomaan hänen politiikkansa ansiota.

Pohjois-Korea ei ole ilmoittanut, onko keskustelu Yhdysvaltojen kanssa kuitenkin edelleen mahdollista. Kim ja presidentti Donald Trump ovat tavanneet vuoden aikana useamman kerran.

Trumpin lausunnoista huolimatta Korean niemimaan ydinaseuhan purkaminen ei juuri ole edennyt.

Uusimmat

Fingerpori

comic