Uutiset

Pohjois-Norjan lumivyöryn viimeinen uhri löytyi – suomalaismiestä etsittiin yli puolen vuoden ajan

Aiemmat uhrit löydettiin jo tammikuussa joitain viikkoja vyöryn jälkeen.
Runsas lumitilanne hankaloitti viimeisen uhrin etsintöjä kesälle asti. Kuva: Rune Stoltz Bertinussen
Runsas lumitilanne hankaloitti viimeisen uhrin etsintöjä kesälle asti. Kuva: Rune Stoltz Bertinussen

Viimeinen kuolonuhri alkuvuonna Pohjois-Norjan Tamokdalenissa tapahtuneessa lumivyöryssä on löydetty, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Kolme suomalaista miestä ja ruotsalainen nainen katosivat hiihtäessään Blåbærfjellet-tunturilla keskiviikkona 2. tammikuuta. Kolme uhreista oli löytynyt jo tammikuussa. Nyt löytynyt viimeinen uhri, yksi suomalaismiehistä, oli kateissa hieman yli puolen vuoden ajan.

Etsintöjä ovat hidastaneet tunturiolosuhteet. Tromssan poliisi totesi kesäkuun loppupuolella, että alueella oli yhä jopa neljä metriä lunta.

Viime viikolla Norjan geotekninen instituutti NGI julkaisi raportin, jonka mukaan uhrit laukaisivat lumivyöryn kulkiessaan normaalista poikkeavalla reitillä. Reitti selvisi aiemmin paikannustiedoista, jotka olivat tallentuneet aiemmin löydetyn uhrin urheilukelloon.

Lumivyöry lähti liikkeelle hieman hiihtäjien yläpuolella, kun he olivat noin tuhannen metrin korkeudessa. Vyöryalue kattoi lopulta noin 17 jalkapallokentän kokoisen alan. Uhrit kulkeutuivat sen mukana noin puolen kilometrin matkan ja hautautuivat lumeen noin kahden metrin syvyyteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti