Uutiset

Poliiseista kiistaa hallituksessa. Terho ihmettelee, kun Mykkänen ei tue poliisien lisäystä ja poliisiopiskelijoiden etuja.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on yllättynyt, kun sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ei tukenut Lännen Median haastattelussa sinisten ehdotusta lisätä poliisien määrää 800 henkilöllä lähivuosina ja palauttaa poliisiopiskelijoilta poistetut edut.
Siniset piti ministeriryhmänsä kokousta Turussa perjantaina ja esitti lisää poliiseja ja tukea poliisikoululaisille. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho (oik.) ihmettelee, kun sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ei tue esityksiä. Kuvassa vasemmalla työministeri Jari Lindström.

Sinisten ministeriryhmä oli perjantaina Turussa pidetyssä kokouksessa valinnut teemakseen turvallisuuden. Poliisien määrän lisäämisen ohella puolue esitti, että Puolustusvoimiin on välittömästi saatava sata uutta virkaa. Puolustusvoimien uudet virat maksaisivat noin 5,8 miljoonaa euroa ja poliisiopiskelijoiden tukien palauttaminen noin kaksi miljoonaa euroa.

– Olen yllättynyt, että tällaista tukea saadessaan toimialan ministeri itse ilmoittaa, että poliisien määrää ei voida kustannussyistä lisätä, sinisten Sampo Terho sanoo tiedotteessaan.

Edellinen hallitus leikkasi Tampereen poliisiopiskelijoilta asunto- ja ateriaetuudet. Etuuksien sijaan poliisiopiskelijat saavat nyt yleistä asumistukea. Terho hämmästelee sisäministerin halua pitää kiivaasti kiinni poliisiopiskelijoiden etujen heikennyksistä.

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan ei ole mitenkään selvää, että maksuttoman asumisen poistuminen poliisikoululaisilta olisi heikennys. Yleinen asumistuki mahdollistaa sen, että poliisiopiskelijat voivat asua myös muualla kuin koulun tarjoamissa soluasunnoissa. Poliisikoulutukseen oli viime keväänä ennätysmäärä hakijoita, joten alan houkuttelevuus on parantunut. Edellisenä vuonna tilanne oli huonompi ja kaikkia vapaana olevia paikkoja ei saatu täytetyksi.

Myös Terho tukee lähiöpoliiseja

Poliisiopiskelijoiden tuen sijaan Mykkänen käyttäisi mahdollisen kahden miljoonan euron lisäyksen lähiöpoliisien virkoihin.

– Kahdella miljoonalla voitaisiin palkata jo parikymmentä poliisia riskilähiöihin, Mykkänen sanoi lauantaina Lännen Medialle.

Myös Terho kannattaa poliisien palkkaamista riskilähiöihin.

– Se ei voi kuitenkaan jäädä vain ajatukseksi vaan siihenkin tarvitaan rahaa sekä koulutettua henkilöstöä. Mistä uudet poliisit otetaan, jollei opiskelijamäärät ole riittävät, Terho ihmettelee.

Mykkäsen mukaan tehtäviä sinisten ehdottamille 800 poliisille varmaan löytyisi, mutta poliisien määrän nostaminen kymmenellä prosentilla lähivuosina ei näytä mahdolliselta.

Kyse olisi yli 50 miljoonan euron menojen tasokorotuksesta vuosittain ja valtio velkaantuu edelleen.

Hallitus päättää tulo- ja menoarvioesityksestään budjettiriihessä 28-29. elokuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti