Uutiset

Poliiseja uhattiin lähes välittömästi aseella teollisuusalueella Porvoossa – Kahta ampujaa etsitään edelleen, tuntomerkkejä ei toistaiseksi kerrota

Poliisi tiedotti Porvoon ampumistapauksesta sunnuntaina Vantaalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksinä.
Poliisi järjesti tiedotustilaisuuden Porvoon ampumistapauksesta sunnuntai-iltana Vantaalla. Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvatoimisto 0400-461764
Poliisi järjesti tiedotustilaisuuden Porvoon ampumistapauksesta sunnuntai-iltana Vantaalla. Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvatoimisto 0400-461764

Kahta poliisia ammuttiin hälytystehtävän yhteydessä sunnuntain vastaisena yönä Porvoon Koneistajantiellä. Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii tapauksia murhan yrityksinä. Molemmat poliisit saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja. Tapahtumapaikka on eristetty tutkinnan johdosta.KRP:n tiedotustilaisuudessa Vantaalla kerrottiin sunnuntaina iltapäivällä tapahtumien kulusta. Paikalla olivat KRP:n tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho, Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen, KRP:n päällikkö Robin Lardot sekä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.
Kolehmainen kertoi, että suojavarusteet saattoivat pelastaa Porvoon ampumisessa poliisien hengen tai ainakin säästivät heidät vakavilta vammoilta. Kahta ampumisista epäiltyä miestä etsitään parhaillaan.

Uhkauksen jälkeen poliiseja ammuttiin

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin tapahtumien saaneen alkunsa, kun poliisi sai hälytystehtävän Porvoon Eestinmäen teollisuusalueelle kello 00.30 sunnuntain vastaisena yönä.
Tapahtumapaikalla poliisipartiota uhattiin lähes välittömästi aseella. Poliiseja kohti avattiin tuli ja he loukkaantuivat.
Yöllä tapahtumapaikalle saapui laukausten jälkeen kymmeniä poliiseja. Epäiltyjen etsintöihin osallistui myös helikoptereita, mutta heitä ei ole saatu kiinni.
KRP:n tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho kertoi, että toistaiseksi epäiltyjen tuntomerkkejä ei kerrota. Poliisi pitää mahdollisena, että epäillyt ovat jo poistuneet jo maasta.
– Mitä tulee epäiltyjen tuntomerkkeihin, niin uskon, että pystyn hyvinkin lähituntien aikana palaamaan tähän aiheeseen, Huhta-aho sanoo.
Poliisi ei ota kantaa siihen, millaisella aseella poliiseja kohti Porvoossa ammuttiin.
Poliisi selvittää edelleen teosta epäiltyjen henkilöiden olinpaikkaa. Poliisin arvion mukaan he ovat vaarallisia ja aseistautuneita, mutta tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole mitään konkreettista uhkaa. Kaikissa akuuteissa tai epäilyttävissä tilanteissa tulee soittaa 112. FL-LM

Uusimmat

Fingerpori

comic