Uutiset

Poliisi epäilee Jari Aarniota ja ex-jengipäällikköä palkkamurhasta, lisäksi virkarikoksesta epäiltynä yksi Aarnion alainen — Vanha henkirikos siirtyy syyteharkintaan

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi 15 vuotta vanhan palkkamurhan esitutkinnan. Nyt syyttäjä alkaa pohtia, syyllistyikö huumepoliisin ex-päällikkö murhaan.
Valtakunnansyyttäjävirasto alkaa nyt pohtia, syyllistyikö Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio alamaailman välienselvittelynä tehtyyn palkkamurhaan. Kuva: Joel Maisalmi
Jari Aarnio. Arkistokuva: Joel Maisalmi

Helsingin Vuosaaressa 15 vuotta sitten tapahtunut palkkamurhaepäily on siirtynyt syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjävirastoon.

Keskusrikospoliisi epäilee Helsingin huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota ja United Brotherhoodin ex-johtajaa Keijo Vilhusta murhasta.

Lisäksi poliisi epäilee yhtä Aarnion alaista virkavelvollisuuden rikkomisesta. Poliisi epäili alun perin virkavelvollisuuden rikkomisesta aiemmin myös toista henkilöä, mutta luopui esitutkinnan edetessä epäillyistä.

Kaikki kolme epäiltyä ovat kiistäneet teot.

Palkkamurha liittyi alamaailman välienselvittelyyn.

Lokakuussa vuonna 2003 vuosaarelaisessa yksityisasunnossa tapettiin Ruotsissa asunut turkkilaistaustainen Volkan Ünsal.

Vuonna 2005 Helsingin hovioikeus tuomitsi kolme henkilöä murhasta ja yhden yllytyksestä murhaan.

Poliisi avasi uudelleen jutun tutkinnan vuonna 2015 saatuaan uutta tietoa henkirikoksesta.

Poliisi tiedotti jo keväällä esitutkinnan valmistumisesta, mutta teki tämän jälkeen vielä lisätutkintaa asianosaisten toimittamien loppulausuntojen ja lisäpyyntöjen johdosta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti