Uutiset

Poliisi epäilee terroristisen teon valmistelua Helsingissä

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee, että Helsingissä olisi valmisteltu terroristista tekoa, jonka kohteena olisi Temppeliaukion kirkko. Poliisi kertoo tiedotteessa käynnistäneensä kaikki toimenpiteet uhan selvittämiseksi.

–  Jokaisen kansalaisen turvallisuus pyritään vahvistamaan kaikin mahdollisin tavoin, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kommentoi STT:lle.

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina näkyvä operaatio rikoksesta epäillyn henkilön tavoittamiseksi. Maanantaina kirkon eteen laitettiin useita betoniesteitä.

Haapalan mukaan näkyvä operaatio kertoo siitä, että uhkaan on suhtauduttu vakavasti. KRP arvioi kuitenkin, että sunnuntain kaltaista operaatiota ei ole tarpeen jatkaa.

–  Kansalaisen on turvallista jatkaa normaalia arkista elämäänsä, Haapala kommentoi kysymykseen siitä, onko uhka edelleen olemassa.

Koska asian selvittäminen on kesken, ei KRP kommentoi tapauksen yksityiskohtia sen tarkemmin. Haapala ei kommentoi esimerkiksi sitä, miksi Temppeliaukion kirkkoa epäiltiin kohteeksi.

Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoi aiemmin tänään, että esteet on järjestetty paikalle seurakunnan, kaupungin ja poliisin toimesta.

Naukkarinen kertoi STT:lle, että betoniesteet liittyvät liikennejärjestelyihin ja alueen liikenteen turvaamiseen. Työmatkalla ollut Naukkarinen kertoi kuulleensa esteistä vain puhelimitse.

Helsingin poliisista ei illalla kommentoitu STT:lle eilistä operaatiota tai betoniesteiden laittamista.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic