Uutiset

Poliisi epäilee: Vainajien nimilaput arkkujen päällä vaihtuivat Riihimäen seurakunnassa

Hämeen poliisilaitos on aloittanut esitutkinnan tapauksesta, jossa vainajien arkkujen päällä olleet nimilaput olivat vaihtuneet Riihimäen seurakunnassa alkuvuodesta.

– Voin vahvistaa, että tutkinta on käynnissä. Nyt selvitetään sitä, että miksi ne nimilaput olivat vaihtuneet, tutkinnanjohtaja

Lalli Jylhä

kertoo Lännen Medialle.

Poliisi tutkii epäilyä rikosnimikkeellä hautarauhan rikkominen. Jylhä sanoo, että omaiset olivat huomanneet asian ”jossain vaiheessa” ennen hautaamista.

Esitutkintaa tehdään Jylhän mukaan niistä olosuhteista, joissa nimilaput ovat vaihtuneet. Kyse on Jylhän mukaan yksittäistapauksesta, eikä hänen tiedossaan ole, että vastaavaa olisi aiemmin tapahtunut.

Jylhä sanoo, että poliisi ei tiedota tässä vaiheessa tutkintaa enempää.

Riihimäen seurakunnan

kirkkoherran sijaisen

Tanja Koskelan

mukaan kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun nimilaput ovat olleet väärin arkuissa seurakunnassa. Käytäntö on Koskelan mukaan sellainen, että hautaustoimisto panee nimilaput arkkuihin sairaalassa, kun vainajan arkutus tehdään.

– Seurakunnassa kukaan ei käsittele nimilappuja, hän sanoo.

Riihimäen seurakunta järjestää vainajan näyttöjä kappelissaan. Tällöin läheiset voivat nähdä vainajan vielä kerran ennen hautaan siunaamista. Yleensä näyttö järjestetään samana päivänä kuin hautaan siunaaminen, mutta niitä ei järjestetä joka kerta.

Kappelin vainajakylmiöön pääsevät kappelin työntekijät ja paikalliset hautausurakoitsijat. Koskelan mukaan tapahtumasta on aloitettu selvitystyö ja omaisia on tiedotettu.

– On pyritty varmistamaan, että näin ei tule tapahtumaan toiste. Meidän tietomme mukaan meillä ei ole koskaan mennyt vääriä vainajia hautaan, Koskela sanoo.

Alueen hautaustoimistoista ei haluta kommentoida tapahtumaa tai sanotaan, että tapaus ei ole heidän tiedossaan.

Vastaavia tapauksia

ei tule Kirkkohallituksen tietoon juuri ollenkaan, sanoo Kirkkohallituksen maankäyttöpäällikkö

Harri Palo.

– Tämän täytyy siinä mielessä olla varsin harvinaista, Palo sanoo.

Kirkkohallitus ei käsittele Palon mukaan millään tavalla vastaavia tapauksia. Palon mukaan Kirkkohallitus kuulee tapauksista kuitenkin silloin tällöin ”esimerkkien kautta”.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic