Uutiset

Poliisi etsii yhä joukkoampujaa Kansasissa – hyökkäyksessä baariin kuoli neljä

Jatkuvat joukkoampumiset ovat saaneet monet amerikkalaiset vaatimaan tiukennuksia maan aselakeihin. Kuva on mielenosoituksesta elokuun alusta. Kuva: MICHAEL REYNOLDS
Jatkuvat joukkoampumiset ovat saaneet monet amerikkalaiset vaatimaan tiukennuksia maan aselakeihin. Kuva on mielenosoituksesta elokuun alusta. Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Poliisi on pidättänyt yhden Kansas Cityssä Yhdysvalloissa tapahtuneesta joukkoampumisesta epäillyn. Toista epäiltyä etsitään yhä.

Poliisi ei ole saanut varhain sunnuntaiaamuna paikallista aikaa tapahtuneen ampumisen motiivista selkoa. Toinen epäillyistä miehistä kuitenkin heitettiin ulos baarista aiemmin samana yönä, poliisi kertoo.

Paikallisten lehtien mukaan mies paiskasi baarimikkoa tuopilla sen jälkeen, kun tämä ei suostunut enää tarjoilemaan hänelle. Miehen saamiseen ulos tarvittiin neljä ihmistä. Heti ulos lennettyään mies aloitti toisen tappelun baarin edessä.

Mies palasi puoli kahdelta yöllä toisen miehen kanssa. Kumpikin oli aseistautunut pistoolein ja alkoi ampua, todistajat kertoivat Kansas City Star -lehdelle.

Ammuskelussa kuoli neljä ja loukkaantui viisi henkilöä. Loukkaantuneiden tila on poliisin mukaan vakaa.

Kolme uhreista kanta-asiakkaita

Baari oli pieni ja siellä oli tekoaikaan noin 40 asiakasta. Todistajien mukaan baarissa vallitsi kaaos, kun asiakkaat yrittivät paeta ampujia.

Poliisi julkaisi pian ampumisen jälkeen valvontakamerakuvaa ampumapaikalta sekä kuusi kuvaa epäilyistä. Toisenkin epäillyn nimi on poliisin tiedossa ja tämä on poliisin mukaan aseistettu ja vaarallinen. Kumpaakin miestä epäillään neljästä murhasta.

Kansas City Starin mukaan baarissa on normaalisti töissä aseistettu vartija, mutta tämä ei ilmaantunut paikalle lauantaina.

Lehden haastatteleman silminnäkijän mukaan kolme uhreista oli baarin vakioasiakkaita jo toisessa sukupolvessa. Neljäs uhri puolestaan oli turisti. Kaikki menehtyneet olivat miehiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic