Uutiset

Poliisi: Israelin pääministeri antoi lahjuksia saadakseen positiivista julkisuutta – todisteita myös muista rikoksista

Pääministeri Benjamin Netanjahu on poliisin mukaan antanut israelilaiselle teleyhtiölle lähes 250 miljoonan euron arvoisia etuja yhtiötä koskevassa sääntelyssä. Yhtiö on puolestaan ollut uutisoinnissaan suopea Netanjahua kohtaan, poliisi sanoo.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kiistää kaikki häntä koskevat syytökset.

Israelin poliisi asettaisi maan pääministeri Benjamin Netanjahun syytteeseen useista rikoksista, poliisi tiedottaa.

Poliisi kertoo, että sillä on Netanjahua vastaan todisteita lahjonnasta ja petoksesta. Amerikkalaisen tv-yhtiö CNN:n mukaan todisteita on myös virka-aseman väärinkäytöstä.

Netanjahu on poliisin mukaan myöntänyt israelilaiselle teleyhtiö Bezegille etuja yhtiötä koskevassa sääntelyssä. Vastineeksi teleyhtiö on poliisin mukaan käsitellyt pääministeriä uutisissaan myönteisessä valossa.

Syytteiden nostamisesta päättää Israelin oikeuskansleri.

CNN:n mukaan Netanjahun myöntämät edut Bezeg-yhtiölle ja sen suurimmalle osakkeenomistajalle Shaul Elovitchille ovat taloudelliselta arvoltaan lähes 250 miljoonan euron suuruiset. CNN kertoo, että Elovitch ja Netanjahu ovat ystäviä.

Oppositiopuolueet vaativat pääministeriä eroamaan.

Myös pääministerin vaimoa Sara Netanjahua vastaan on todisteita petoksesta, lahjuksen vastaanottamisesta ja rikostutkinnan häiritsemisestä, CNN kertoo.

Bezeg-yhtiön suuromistaja Shaul Elovitchille poliisi suosittelee syytteiden nostamista lahjonnasta, rikostutkinnan häiritsemisestä ja talousrikoksista.

Netanjahu ja Elovitch kiistävät syytökset.

– Poliisin suositukset syytteiden nostamisesta on päätetty ja vuodettu julkisuuteen jo ennen kuin tutkinta oli alkanutkaan. Suosituksilla ei ole juridista pohjaa, Netanjahu sanoi tiedotteessaan itseensä ja vaimoonsa kohdistuvista syytteistä.

Netanjahu on väittänyt aiemmin, että oppositiopoliitikot juonittelevat häntä vastaan tekaistuilla rikossyytteillä.

Poliisi on esittänyt syytteiden nostamista Netanjahua vastaan tänä vuonna jo kahdesti aiemmin.

Oikeuskansleri ei ole vielä päättänyt, nostetaanko syytteitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti