Uutiset

Poliisi ja Tulli aikovat kertoa, mitä Silkkitie-huumekauppapalvelimen takavarikosta on seurannut

Silkkitie oli yksi tunnetuimmista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista, jotka toimivat anonyymissa Tor-verkossa. Se tunnettiin myös nimellä Valhalla. Arkistokuva

Keskusrikospoliisi, Tulli ja Syyttäjälaitos aikovat tänään kertoa, mitä huumekaupassa käytetyn internet-palvelimen takavarikosta on seurannut. Tiedotustilaisuus on määrä pitää iltapäivällä.

Tulli takavarikoi keväällä Silkkitie-kauppapaikan palvelimen. Silkkitie oli yksi tunnetuimmista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista, jotka toimivat anonyymissa Tor-verkossa. Se tunnettiin myös nimellä Valhalla.

Tulli tiedotti Silkkitien palvelimen takavarikosta toukokuun alussa, mutta ei kertonut takavarikon tarkkaa ajankohtaa. Europol puolestaan kertoi samana päivänä, että Saksan viranomaiset olivat sulkeneet toisen huumausaineiden nettikauppapaikan, Wall Street Marketin.

Europolin mukaan poliisi tavoitti kaksi Wall Street Marketin ylläpitäjiksi epäiltyä henkilöä Saksassa ja kaksi suurten huumemäärien myynnistä epäiltyä Yhdysvalloissa.

Takavarikkoon liittyvässä tutkinnassa tehtiin Tullin mukaan laajaa yhteistyötä eri maiden viranomaisten kanssa. Mukana oli muiden muassa Saksan, Ranskan, Kanadan ja Yhdysvaltojen viranomaisia sekä Europol.

Silkkitien verkkopalvelin ehti toimia vuodesta 2013 asti. Siihen liittyvä huumekauppa on johtanut lukuisiin rikostutkintoihin sekä Suomessa että ulkomailla. Tullissa arvioitiin keväällä, että takavarikko ei ole pysäyttänyt huumekauppaa netissä. Osa suomalaisista huumausaineiden myyjistä on siirtänyt toimintansa muille Tor-verkon laittomille kauppapaikoille.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan juuri Silkkitien palvelimelta olisi löytynyt muiden muassa vanhemman konstaapelin nimi, jota nyt epäillään törkeästä dopingrikoksesta. Lehti kertoi tiistaina, että Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut Helsingin poliisissa työskentelevän vanhemman konstaapelin.

Uusimmat

Fingerpori

comic