Uutiset

Poliisi joutui perumaan suunnitelmat – Lumivyöryssä kuolleiksi oletettujen uhrien etsintä ei onnistunut tänään

Sunnuntaina aamupäivällä viranomaiset olettivat etsintöjen jatkuvan säiden parannuttua vielä tänään. Myöhemmin poliisi totesi, että sääolot estivät sittenkin helikopterien turvallisen pääsyn turma-alueelle.
Blåbærfjelletillä katosi keskiviikkona neljä laskettelijaa, joista kolme oli suomalaisia. Viranomaisten mukaan elossasäilymismahdollisuutta ei enää ole. Kuva: UNN /Tromssan poliisi

Norjan vranomaiset eivät pystykään jatkamaan lumivyöryn uhrien etsintää vielä sunnuntaina, kertoo Tromssan poliisi. Se päivitti tilannetietoja Twitterissä.

Aiemmin sunnuntaina poliisi arveli sääolojen parantuneen niin paljon, että etsinnät olisivat mahdollisia. Iltapäivällä suunnitelma jouduttiin peruuttamaan.

– Uudet etsinnät tänään on peruttava, koska sää on heikentynyt eivätkä helikopterit pääe alueella. Tilannetta arvioidaan uudelleen maanantaiaamuna.

Poliisin mukaan ilmavoimien oli tarkoitus avustaa etsinnöissä tänään.

Neljä laskettelijaa katosi viime keskiviikkona Paatsivuonolla sijaitsevalla Blåbærfjelletillä lumivyöryn jälkeen. Kolme heistä on suomalaisia ja yksi ruotsalainen.

Perjantaina poliisi ilmoitti pelastustoimien vaihtuvan uhrien etsinnäksi, sillä eloonjäämismahdollisuuksia ei arvioitu enää olevan. Tämänpäiväisistä etsinnöistä poliisi lupaa lisätietoa myöhemmin.

Uusimmat

Fingerpori

comic