Uutiset

Poliisi oli varautunut voimakkaasti mielenosoitusten ohitustilanteeseen Töölössä

Poliisi oli varautunut erittäin voimakkaasti kahden mielenosoituksen ohitustilanteeseen Helsingissä illansuussa itsenäisyyspäivänä. Kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti.

Hesperiankadun ja Runeberginkadun risteyksessä oli arviolta satakunta poliisia mellakkarivistöissä ja ainakin 20– 30 poliisiautoa sekä poliisikoiria.

Kohti vapautta -mielenosoitus kulki Runeberginkatua kohti pohjoista. Helsinki ilman natseja -vastamielenosoitus oli Hesperianpuiston itäreunalla eli Mannerheimintien ja Runeberginkadun välisellä alueella.

Helsingin poliisin mukaan paikalla oli reilut 450 ihmistä, kun Kohti vapautta -mielenosoitus saapui pian viiden jälkeen Kisahallin luo. Kulkueen lähtiessä Narinkkatorilta paikalla oli arviolta 300 ihmistä.

Aiemmin Hakaniemestä lähteneessä Helsinki ilman natseja -mielenosoituskulkueessa oli noin tuhat ihmistä. Sen päätepiste oli Hesperianpuistossa.

”Vapaa pohjoismainen radikaali” on voimakkain kannatushuuto, jota Kohti vapautta -mielenosoituksessa huudettiin sen kulkiessa Runeberginkatua. Poliisi ohjasi kulkueen kääntymään Arkadiankadulta Runeberginkadulle pohjoiseen.

Kärjessä olivat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen viirit, ja mukana mielenosoituksessa oli myös Soldiers of Odinin jäseniä.

Mellakkavarusteiset poliisit ovat katkaisseet kaikki poikkikadut Runeberginkadulla, jotta häiriöitä ei syntyisi.

Asiasanat

Fingerpori

comic