Lounais-Häme Uutiset

Hämeen poliisi otti Orimattilassa juoksemalla kiinni Ruotsissa etsintäkuulutetun vaarallisen rikollisen

Vaaralliseksi rikolliseksi Ruotsissa luokiteltu Jani Kellokumpu hävisi kilpajuoksun Hämeen poliisilaitoksen poliisien kanssa perjantaina illalla Orimattilassa.

Keskusrikospoliisi vahvisti Kellokummun kiinnioton, mutta ei kerro tapahtumista enempää.

Ruotsi oli etsintäkuuluttanut 37-vuotiaan Kellokummun ja kiinniotto tapahtui pohjoismaisen poliisiyhteistyön perusteella. Kellokumpu ehti pakoilla poliisia Ruotsissa ja todennäköisesti välillä Suomessakin kaksi vuotta.

Ruotsalaiset lehdet Expressen ja Aftonbladet kuvailevat dramaattista kiinniottoa Ruotsin poliisilta saamiensa tietojen perusteella.

Suomen poliisille oli annettu vihje Kellokummun olinpaikasta Orimattilassa. Kun poliisit tulivat paikalle, Kellokumpu lähti autolla karkuun.

Kiivasta takaa-ajoa jatkettiin metsässä sen jälkeen kun Kellokumpu ajoi autolla umpitien päähän ja hylkäsi sen. Poliisi sai Kellokummun kiinni lyhyen pakojuoksun päätteeksi.

Ruotsalaislehtien haastatteleman Ruotsin keskusrikospoliisin mukaan Kellokumpu käytti kahden vuoden pakoilun aikana useita eri henkilöllisyyksiä. Vihjeitä Kellokummusta alkoi tulla poliisille sen jälkeen, kun Ruotsin poliisi julkaisi etsityimpien rikollisten kuvat.

Ruotsin poliisin mukaan Kellokumpua epäillään kuolemaan johtaneesta yliajosta Ruotsissa. Sen lisäksi Kellokummun epäillään ajaneen humalassa metsään, jolloin kyydissä ollut kuoli.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti