Uutiset

Poliisi pidätti 22-vuotiaan ruotsalaismiehen epäiltynä Kööpenhaminan räjähdyksestä – Toisesta epäillystä etsintäkuulutus

Kööpenhaminassa tapahtui kaksi räjähdystä neljän päivän sisällä. Tanskan poliisi sanoi viikonloppuna, että teot eivät viittaa terrorismiin.
Tanskan veroviraston julkisivu vaurioitui pahasti räjähdyksessä viime viikon tiistaina. Kuva: Olafur Steinar Gestsson
Tanskan veroviraston julkisivu vaurioitui pahasti räjähdyksessä viime viikon tiistaina. Kuva: Olafur Steinar Gestsson

Tanskan poliisi on pidättänyt 22-vuotiaan ruotsalaismiehen, jota epäillään Tanskan veroviraston ulkopuolella Kööpenhaminassa viime viikolla tapahtuneesta räjähdyksestä.

Lisäksi poliisi on antanut kansainvälisen etsintäkuulutetun toisesta, 23-vuotiaasta ruotsalaismiehestä, jonka epäillään samaan tapaan olevan räjähdyksen taustalla.

Räjähdys tapahtui viime viikon tiistaina myöhään illalla. Veroviraston julkisivu vaurioitui pahoin, sillä räjähdyksen voimasta rakennuksen lasiovet ja ikkunat särkyivät ja rakennuksen pääsisäänkäynnin metallipäällyste paloi. Yksi ihminen loukkaantui tapauksessa lievästi.

Poliisin mukaan kyseessä oli tahallinen teko.

– Joku teki tämän tarkoituksella. Se ei ollut onnettomuus, poliisipäällikkö Jorgen Bergen Skov sanoi medialle tiedotustilaisuudessa viime viikolla.

Verovirasto joutui räjähdyksen kohteeksi samana päivänä 16 vuotta aikaisemmin. Skovin mukaan teot eivät kuitenkaan ole yhteydessä toisiinsa.

Tanskalaiset ovat eniten veroja maksavien joukossa maailmassa. Tutkimusten mukaan he kuitenkin maksavat veroja mielellään maan korkeasta veroasteesta huolimatta.

Kaksi räjähdystä neljän päivän sisään

Tanskassa tapahtui toinen räjähdys neljä päivää myöhemmin. Räjähdys vaurioitti poliisiasemaa Nørrebron alueella Kööpenhaminassa viime lauantaina. Poliisiasema oli tapahtumahetkellä tyhjä, eikä myöskään toisessa räjähdyksessä ei loukkaantunut ketään.

Poliisi piti tekoa tahallisena, mutta ei osannut sanoa, olivatko kaksi räjähdystä yhteydessä toisiinsa. Poliisipäällikkö Jorgen Bergen Skovin mukaan mikään ei viittaa siihen, että räjähdykset olisivat terroritekoja.

– Nämä olivat tekoja rakennuksia vastaan, ei ihmisiä. On kuitenkin liian aikaista sanoa mitään tekojen motiivista, Skov kertoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic