Uutiset

Poliisi rekonstruoi Raaseporin onnettomuuden eilen

Poliisi rekonstruoi Raaseporin viimeviikkoista onnettomuutta keskiviikkona. Paikalle saatiin sekä kiskobussi että Puolustusvoimien kalustoa.

-Emme kerro julkisuuteen, mitä siitä selvisi, koska se voisi vaikuttaa todistajien kertomuksiin, kertoo tutkintaa johtava komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on päässyt puhuttamaan yhtä turma-auton hytissä ja yhtä lavalla matkustanutta varusmiestä. Varsinaisia kuulusteluja on tehty vasta muutama, mutta useampia henkilöitä on jututettu alustavasti. Kantolan mukaan kuulemiset ovat vahvistaneet poliisin käsitystä siitä, miten kohtalokkaat tapahtumat etenivät.

Autossa olleet varusmiehet ovat kertoneet, että juna yllätti kaikki. Junankuljettaja on kuitenkin aiemmin kertonut yrittäneensä varoittaa lähestyvää kuorma-autoa varoitusäänellä.

-Keliolosuhteet olivat vaikeat. Ja Puolustusvoimien kuorma-autossa melu on suhteellisen kovaa, verrattuna esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon, Kantola sanoo.

Raaseporin Leksvallintiellä sattuneessa kiskobussin ja Puolustusvoimien kuorma-auton törmäyksessä kuoli kolme varusmiestä viime viikon torstaina. Yksi junan matkustaja kuoli sairaskohtaukseen. Kolme vakavasti loukkaantunutta on yhä hoidettavana sairaalassa Helsingissä.

Kantolan mukaan poliisi odottaa edelleen lääkäreiden lupaa päästä kuulustelemaan loukkaantuneita. Kuulustelut on tarkoitus aloittaa kuljettajasta, jota alustavasti epäillään onnettomuuden pääsyylliseksi.

-Hänelle tietysti suositellaan, että hankkii asianajajan ja käy tämän kanssa ensin alkukeskustelut. Nyt on kyse nuoresta henkilöstä ja vakavista asioista, niin on viisainta, että asianajaja on mukana alusta lähtien.

Kantolan mukaan kuljettajan kuulustelut vaikuttavat merkittävästi siihen, mihin suuntaan tutkinta seuraavaksi etenee. Kuljettajalta odotetaan tietoja siitä, miten takana ollut harjoitusyö metsässä vaikutti varusmiesten vireystilaan. Poliisi on myös pyytänyt varuskunnasta kuljettajan henkilökohtaisen ajopäiväkirjan tutkittavaksi.

-Kun se on saatu ja tutkittu, meidän pitää arvioida ketä kuullaan missäkin ominaisuudessa esimerkiksi kantahenkilökunnasta. Sehän ei sinänsä vielä kerro mitään, vaikka ajojen välillä olisi ollut riittävästi lepoaikaa. Pitää selvittää onko teetetty muita tehtäviä tai onko joutunut vaikka nukkumaan teltassa, jonka ulkopuolella on harjoiteltu sotaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti