Uutiset

Poliisi tehostanut valvontaa Helsingissä Tukholman iskun vuoksi - UM avasi tilannehuoneensa

 

Johanna Puukka

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen toteaa Lännen Medialle, että Helsingissä on tehostettu poliisin näkyvää valvontaa Tukholmassa iltapäivällä tapahtuneen epäillyn terrori-iskun vuoksi.

– Poliisi on vahvistanut näkyvää valvontaa keskustan alueella. Samalla seuraamme koko ajan tilannetta ja arvioimme onko tarvetta nostaa valmiutta vielä enemmän, Kolehmainen kommentoi.

Kuorma-auto ajoi väkijoukkoon perjantaina iltapäivällä Tukholman ydinkeskustassa Drottninggatanilla. Lisäksi Tukholman poliisin saamien saamien tietojen mukaan laukauksia olisi ammuttu Åhlensissa tai sen lähellä.

Käytännössä poliisi on siirtänyt Helsingin alueen partioita keskustaan.

– Partioiden sijoittelua on kohdennettu sinne, missä ihmisiä on liikkeellä enemmän, lisää Helsingin poliisin viestintäjohtaja

Juha Hakola.

Väkijoukoissa liikkuvat poliisit tekevät Hakolan mukaan havaintoja ja puuttuvat mahdollisiin häiriöihin.

– Sen lisäksi he vahvistavat liikkeellä olevien ihmisten turvallisuudentunnetta, Hakola toteaa.

Ulkoministeriö on avannut tilannehuoneensa ja ohjeistaa Tukholmassa oleskelevia suomalaisia seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita. Ministeriö kehottaa myös alueella oleskelleita suomalaisia ottamaan yhteyttä omaisiin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, että suomalaisia olisi kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa. Ensi tietojen mukaan kuolleita on kaksi ja loukkaantuneita useita.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic