Uutiset

Poliisi tyytyväinen tiedotukseensa palautuslentokohussa: "Oikeat tiedot olivat liikkeellä aamulla kymmeneltä"

Poliisiylijohtaja

Seppo Kolehmaisen

mielestä poliisilta ei kestänyt kovin kauan oikaista virheellisiä tietoja turvapaikanhakijoiden palautuksia koskevassa some-kohussa.

Maanantaina sosiaalisessa mediassa kiersi tieto, että Afganistaniin lähtevällä palautuslennolla olisi mukana myös lapsia ja raskaana oleva nainen. Poliisi kertoi tiistaiaamuna, että käsitys on virheellinen.

– En pidä hirveän huonona vasteena sitä, että kuitenkin kymmenen aikaan seuraavana aamuna olivat oikeat tiedot liikkeellä, Kolehmainen toteaa.

Hän muistuttaa, että poliisilla ei ole työntekijöitä päivystämässä sosiaalisessa mediassa eikä asialle pystytty tekemään mitään esimerkiksi yön aikana tai illalla, kun palautuksia vastaan osoitettiin mieltä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

– Aamulla kun tulimme kahdeksalta töihin, ryhdyimme heti töihin.

Kolehmainen perustelee maltillista tiedotustahtia sillä, että poliisi ei missään nimessä halua julkaista puutteellisia tietoja.

– Meidän täytyy hieroa se tiedote oikein tosi tarkkaan, ja sen takia se ei ihan sekunneissa tapahdu.

Lisäksi Kolehmainen toteaa, että poliisin suorituskyky on tällä hetkellä puutteellinen. Se vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti vääriä tietoja voidaan sosiaalisessa mediassa oikoa.

– Pystymme tällä hetkellä ottamaan somessa liikkuvasta massasta vain räikeimmät jäävuoren huiput, hän toteaa.

– Jos meillä olisi rajaton mahdollisuus, näkisin mielelläni, että pystyisimme tuottamaan reaaliajassa oikeaa tietoa.

Kolehmaisen mukaan poliisin toimintavalmiutta viestinnässä pyritään jatkossa lisäämään myös virka-ajan ulkopuolella.

– Tämä on parhaillaan työn alla. Ei ole kenenkään etu, että yhteiskunnallista keskustelua käydään puutteellisilla tiedoilla. Samalla täytyy muistaa, että kaikki tiedot eivät ole julkisia, ja toisaalta se, että nopeudella ei pidä vaarantaa luotettavuutta, hän toteaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic