Uutiset

Poliisia Lempäälässä ampuneella oli omavalmisteinen putkihaulikko, autossa myös muita aseita: "Ne oli tehty ihan käsityönä"

Lempäälässä lauantaina poliisin luoteihin menehtyneellä miehellä oli ampuma-aseenaan omavalmisteinen putkihaulikko, tiedotti keskusrikospoliisi sunnuntaina.

Vuonna 1992 syntynyt englantilais-suomalainen mies kuoli lauantaina iltapäivällä poliisin luoteihin takaa-ajotilanteen ja ampumavälikohtauksen päätteeksi. Poliisin mukaan mies ampui kohti virkavaltaa, ennen kuin kaksi poliisimiestä vastasi tuleen.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan ampuja oli ehtinyt ampua haulikolla kerran.

-Ampuja ampui kerran, kun poliisi oli käskyttämässä miestä ulos autosta, Tuominen sanoo.

Poliisimies loukkaantui ammuskelussa, ja hän on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

-Näyttää hyvältä, ei ole varmaan mitään ihan kamalaa tapahtunut.

Mies jatkoi takaa-ajoa yksin

Autossa oli kolme miestä, kun takaa-ajo alkoi ennen kello 15:tä lauantaina. Mies kuitenkin jätti mukanaan kulkeneen kaksikon pois kyydistä, ennen kuin poliisi sai hänet pysäytettyä.

Pakoautossa oli myös muita aseita, jotka olivat poliisin mukaan omatekoisia.

-Ne oli tehty ihan käsityönä, ei mitään tehdasvalmisteisia, Tuominen tarkensi sunnuntaina.

Kaksikko saatiin kiinni myöhemmin

Poliisi ilmoitti sunnuntaina ottaneensa kiinni kaksikon, jonka kuljettaja oli päästänyt pois autosta ennen kiinnijäämistään. Miehet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Toinen, vuonna 1998 syntynyt suomalaismies löytyi poliisin mukaan Lempäälästä yksityisasunnosta kello 22 jälkeen. Toinen, vuonna 1994 syntynyt mies, puolestaan otettiin kiinni Tampereen Kalevassa sijaitsevasta liikekeskuksen pihasta puoli kahden aikaan sunnuntain vastaisena yönä.

Kiinniotot tapahtuivat rauhallisesti, ja Tuominen kertoo, että kaksikon kuulusteluja on tarkoitus jatkaa tänään sunnuntaina.

Tilanne alkoi pysäytyksestä

Ammuskeluun päättynyt takaa-ajo alkoi siitä, kun poliisi pysäytti henkilöauton Moision alueella.

Tuominen kertoo, että poliisi kiinnitti autoon huomion sen ”yleisen rähjäisyyden” vuoksi. Mitään tietoa siitä, että autossa oli lukuisia aseita, ei hänen mukaansa virkavallalla ollut.

Poliisi selvittää vielä, mikä oli tarkka syy takaa-ajotilanteen käynnistymiselle.

-Jotain tapahtui, että tilanne jatkui takaa-ajona.

Auto lähti pakoon, ja takaa-ajo jatkui välillä Helsinki–Tampere-moottoritiellä. Poliisi sai kiilattua pakoauton kaiteeseen Turuntiellä lähellä moottoritien ramppia.

Koko ramppi oli lauantaina suljettuna useita tunteja.

Poliisin voimankäyttöä tilanteessa tutkii Valtakunnansyyttäjänvirasto. Voimankäytöstä ei ole vielä aloitettu poliisin mukaan esitutkintaa. Keskusrikospoliisi tutkii omalta osaltaan ampumavälikohtausta murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

PÄIVITETTY JA KORJATTU 29.4. kl 11.40 Tutkinnanjohtajan kommentit lisätty. Korjattu tieto toisesta kiinniotosta: kiinniotto tehtiin ostoskeskuksen pihalla eikä sisällä. Otsikko muutettu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti