Uutiset

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajalle syytteet seksuaalirikoksista, osa epäillyistä teoista tapahtui koulun tiloissa

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Hamberg kertoo, että koulu teki itse tapauksesta rikosilmoituksen vuoden alussa selvitettyään sisäisesti miesopettajan tekoja. Oikeudenkäynti on joulukuussa.
Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa syytetään seksuaalirikoksista koulun tiloissa ja opetuksen yhteydessä. Kuva: Silja Viitala
Kuva: Silja Viitala

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa vastaan on nostettu syytteitä. Häntä epäillään seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Hamberg kertoo, että oppilaitos teki opettajana toimineesta ylikonstaapelista rikosilmoituksen vuoden alussa.

– Teimme rikosilmoituksen, kun tieto tuli talon johdolle. Tapauksia on oppilaitoksen tiloissa ja opetuksen yhteydessä. Lisäksi vapaa-ajalla on ollut asiatonta viestittelyä, Hamberg sanoo.

Seitsemän uhria, syytetty kiistää

Rikosasiassa on seitsemän asianomistajaa. Syytetty on ollut pidätettynä virasta koko esitutkinnan ajan.

– Siitä lähtien, kun sisäinen selvitys oli tehty, hänet pidätettiin välittömästi virasta. Viraltapidätys jatkuu tuomioistuimen antamaan päätökseen asti, Hamberg kertoo.

Asia etenee käräjäoikeuteen joulukuussa 2019. Poliisi on määrännyt esitutkinta-aineiston salassapidettäväksi. Tuomioistuin päättää jatkossa oikeudenkäynnin ja asiakirjojen julkisuudesta.

Miesopettaja on syyttäjien mukaan kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic