Uutiset

Poliisilla ei ole vielä epäiltyä kranaattitutkinnassa – käsikranaatit huolestuttavat Ruotsissa

Noin 60-vuotias mies kuoli ja 45-vuotias nainen loukkaantui sunnuntaina Tukholman eteläpuolella Huddingessa, kun käsikranaatti räjähti. Silminnäkijöiden mukaan mies olisi nostanut maasta esineen, joka räjähti hänen kädessään.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa, että esine oli käsikranaatti.

-Emme tiedä vielä tarkalleen, miten räjähtänyt esine oli asetettu. Etsimme lisää silminnäkijöitä, jotka olisivat voineet nähdä esineen jättäneitä henkilöitä. Kuulemme loukkaantunutta uhria, analysoimme tietoja ja jatkamme teknistä tutkintaa, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Kjell Lindgren Lännen Medialle.

Lindgrenin mukaan poliisi on maanantainakin partioinut alueella, jotta kaikki mahdolliset tiedot tapahtuneesta saadaan talteen. Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa, miksi käsikranaatti tai muu räjähde räjähti rauhallisessa Huddingessa.

-Meillä ei ole tässä vaiheessa epäiltyä, Lindgren sanoo.

Huddingen kunta järjesti maanantaina tilaisuuden, jonne asukkaat saivat mennä kyselemään tapahtuneesta poliisilta ja saamaan tukea myös kunnan työntekijöiltä.

Rikollisten käsiin päätyneet käsikranaatit huolestuttavat Ruotsissa. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT on kertonut, että rikolliset ovat haalineet itselleen Balkanilta tuotuja vanhoja käsikranaatteja. Kranaatit ovat noin 30 vuotta vanhoja ja ne ovat jäänteitä entisen Jugoslavian alueen sodista.

SVT:n mukaan käsikranaattien omistaminen on erityisesti Tukholman alueella trendi rikollisten keskuudessa.

Ruotsin viranomaisten mukaan käsikranaatteja on tuotu erityisesti Ruotsiin, mutta tarkkaa syytä tähän ei tiedetä. Ruotsissa on SVT:n tämän vuoden alusta tiukennettu aselakia siten, että käsikranaatin hallussapidosta voidaan rangaista ankarammin.

Asiasanat

Fingerpori

comic