Uutiset

Poliisin aseenkäyttöön johtaneesta taksiryöstöstä lisätietoa – poliisi: mies lähestyi teräase kädessä eikä totellut

Taksikuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa. Joensuussa tapahtuneesta poliisin aseenkäytöstä on tehty ilmoitus syyttäjänvirastoon.
Poliisin aseenkäyttöön johtanut tilanne tapahtui Joensuussa sunnuntain vastaisena yönä. Kuvituskuva.

Poliisi ampui taksiryöstöstä epäiltyä miestä sen jälkeen, kun tämä oli lähestynyt poliisia teräaseella eikä ollut totellut poliisin käskyjä, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Aseenkäyttöön johtanut tilanne tapahtui sunnuntain vastaisena yönä Joensuussa puoli kahden jälkeen aamuyöllä.

Itä-Suomen poliisi on suorittanut taksiryöstöstä lähteneen jutun esitutkintaa yön ja sunnuntaiaamun aikana, ja poliisin mukaan tapahtumien kulusta on saatu selkeä käsitys.

Ryöstöhälytys taksissa

Itä-Suomen poliisi kertoo, että poliisi oli saanut taksiin liittyvästä ryöstöstä hälytyksen kello 1.30. Kontiolahdelta Joensuuhun matkalla ollut taksi saatiin pysäytettyä linja-autoasemalle keskustan luoteispuolelle.

Taksin kuljettaja oli poistunut autosta sanoen, että miehellä oli hallussaan teräase. Mies oli poliisin mukaan vaatinut kuljettajan puhelimia itselleen.

Apukuljettajan paikalta noussut epäily oli poliisin mukaan alkanut lähestyä toista poliisia teräase kädessä. Mies ei ollut totellut poliisin käskyjä, minkä seurauksena poliisi ampui miestä virka-aseellaan ylävartaloon.

Taksikuskin mukaan miehen käytös oli ollut sekavaa, ja hän oli huitonut teräasetta taksin sisällä. Kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa fyysisesti ja on saanut anastetun omaisuuden takaisin.

21-vuotias kontiolahtelaismies toimitettiin Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Hänen kunnostaan ei poliisilla ole tällä hetkellä tietoa.

Ammuttua miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä ryöstöstä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Poliisi on myös tehnyt virka-aseen käytöstä ilmoituksen. Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää aseenkäytön laillisuuden.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti