Uutiset

Poliisin etälamauttimella pysäyttämä henkilö kuoli Turun poliisitalolla - vastusti poliisia vielä kiinni otettuna

Miestä oli aiemmin yritetty pysäyttää Turun Kalevantiellä. Takaa-ajon jälkeen hänen autonsa sumputettiin usean yksikön voimin. Miehen kuolinsyystä ei ole tietoa.
Takaa-ajo ja kiinniotto päätyivät kiinni otetun menehtymiseen Turussa. Kuva: Silja Viitala

Poliisin kiinni ottama mies on menehtynyt Turun poliisitalolla, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Miestä oli aiemmin yritetty pysäyttää Turun Kalevantiellä. Hän lähti kuitenkin poliisi pakoon, jota seurasi takaa-ajo muun muassa Itäisellä Pitkäkadulla ja Hämeenkadulla.

Lopulta poiliisi sai pakenijan pysäytettyä usean yksikön voimin sumputtamalla.

Poliisin mukaan takaa-ajettu vastusti edelleen tässä vaiheessa kiinniottoa erittäin voimakkaasti, minkä vuoksi poliisi päätyi käyttämään etälamautinta.

Mies jatkoi poliisin vastustamista, ja poliisitalolla miehen kunto heikkeni nopeasti. Paikalla ollut ensihoitoyksikkö aloitti ensiavun, mutta mies menehtyi.

Kuolinsyystä ei ole toistaiseksi tietoa

Enempää yksityiskohtia poliisi ei ole tapauksesta toistaiseksi kertonut, eikä esimerkiksi miehen kuolinsyystä ole tietoa.

Poliisin käyttämä etälamautin on Poliisiammattikorkeakoulun vuonna 2017 julkaiseman tutkimuksen mukaan luotettava ja hyödyllinen voimankäytön väline.

Vuonna 2016 poliisi kirjasti etälamauttimen käytöstä vajaat 360 selvitystä. Tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia tilanteista sujui ilman henkilövahinkoja ja vakavilta vammoilta vältyttiin kokonaan.

Suomessa poliisi otti sähkövirtaan perustuvan elälamauttimen käyttöön vuonna 2005.

Uusimmat

Fingerpori

comic