Uutiset

Poliisin julkinen tuki työntekijälle harvinaista — "Johto seisoo henkilöstön takana vaikeissa tilanteissa"

Helsingin poliisilaitoksen tiistaisella julkitulolla liittyen Orimattilan tapaukseen, jossa poliisi ampui naista puukottavan miehen moottoritiellä, on merkitystä erityisesti poliisilaitoksen henkilökunnalle.

-Tietysti en voi vastata koko henkilökunnan puolesta, mutta henkilöstö kokee, että johto seisoo henkilöstö takana myös vaikeissa ja haastavissa tilanteissa, kertoo ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisilaitos julkaisi tiistaina tiedotteen, jonka mukaan poliisilaitos antaa täyden tukensa äärimmäisen nopeassa ja vaativassa tilanteessa toimineelle työntekijälleen.

Viime vuoden lokakuussa työvuorossa ollut Helsingin poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli havaitsi miehen kohdistavan väkivaltaa naiseen nelostiellä Orimattilassa. Poliisi puuttui tilanteeseen käskyttämällä miestä lopettamaan ja käyttämällä virka-asettaan. Poliisi ampui kolme laukausta, minkä seurauksena mies kuoli. Tapauksen esitutkinta valmistui tiistaina ja asia siirtyi syyteharkintaan. Poliisia epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta. Epäilty itse kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Vastaavanlaiset poliisilaitoksen julkilausumat ovat harvinaisia, mutta niin ovat tukea vaativat tapauksetkin.

-Esimerkiksi Turun tapauksessa sekä poliisijohto että sisäministeriö antoi tukensa poliiseille, jotka pysäyttivät epäillyn puukottajan, toteaa Hakola.

Turussa poliisi pysäytti elokuussa puukottajan ampumalla tätä reiteen. Turun tapauksessa poliisin voimankäyttö ei johtanut syyttäjän toimiin.

Orimattilan tapausta tutki kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto. Haavisto on tutkinut aiemmin esimerkiksi Aarnio-vyyhtiä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic