Uutiset

Poliisin mukaan matkustajajunaan ammuttiin useita laukauksia noin 30 metrin päästä: "Osumajäljet viittaavat 3-5 mm kokoisiin hauleihin"

Laukausten seurauksena junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli kolme jälkeä rikkoutuneiden ikkunoiden alapuolelle.
Junavaunun ikkuna hajosi laukausten seurauksena. Kuva: Koponen Taneli
Junavaunun ikkuna hajosi laukausten seurauksena. Kuva: Koponen Taneli

Matkustajajunaa kohti ammuttiin tiistai-iltana useita laukauksia Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella. Laukaukset osuivat 80 kilometrin tuntinopeudella pohjoisesta kohti etelää matkanneeseen junaan kello 19.25.

Tapahtumien kulku on tarkentunut poliisin teknisessä tutkinnassa ja junamatkustajien puhutuksissa.

Poliisi on selvittänyt, että osumajäljet viittaavat 3-5 mm kokoisiin hauleihin. Ampuja on ollut junasta noin 30 metrin päässä. Laukausten seurauksena junavaunun kaksi ikkunaa hajosi säröille ja seinään tuli kolme jälkeä rikkoutuneiden ikkunoiden alapuolelle. Ravintolavaunusta hajosi puolestaan ikkunan yläosassa oleva tuuletusikkuna. Haulit eivät läpäisseet ikkunoita eikä seinää.

Junarata kulkee tapahtumapaikalla aivan vesistön vieressä ja välissä on jonkin verran puustoa. Poliisi pitää mahdollisena, että ampunen on voinut tapahtua myös metsästyksen yhteydessä. Poliisi kaipaa nyt tietoja ampumisesta.

”Tapahtumassa on ollut pitkään epäselvää mihin vaunuihin osumia on tullut. Juna jatkoi tapahtumapaikalta pysähtymättä matkaa normaalisti seuraavalle pysähdysasemalle Ouluun, jossa vaurioita tarkasteltiin tarkemmin. Juna jatkoi sen jälkeen päätepysäkille Helsinkiin.”, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä numeroon 0295466458.

Uusimmat

Fingerpori

comic