Uutiset

Poliisioperaatio valtatie 2:lla Ulvilassa – peltipoliisille tehty ilkivaltaa, räjäytystä epäillään

Poliisin koirapartio teki aamulla etsintöjä paikan päällä
Poliisi epäilee, että nopeusvalvontakamera yritettiin räjäyttää maanantaina Ulvilassa. Arkistokuvan peltipoliisi ei liity tapaukseen. Kuva: Katariina Filppula
Poliisi epäilee, että nopeusvalvontakamera yritettiin räjäyttää maanantaina Ulvilassa. Arkistokuvan peltipoliisi ei liity tapaukseen. Kuva: Katariina Filppula

Valtatie 2:lla Satakunnan Ulvilassa on ollut aamulla poliisioperaatio, jossa tutkittiin nopeusvalvontakameran eli peltipoliisin kärsimiä vaurioita.

Poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan. Asiaa tutkitaan liikennetuhotyönä ja räjähderikoksena.

Rikoskomisario Pertti Läksyn mukaan vauriot ja havainnot viittaavat siihen, että kyse saattaa olla räjäytyksestä. Hän kertoi STT:lle maanantaina, ettei poliisilla ole tietoa tekijästä tai teon motiivista.

Tapauksen aiheuttaman poliisioperaation vuoksi liikenne valtatie 2:lla jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan ja liikenne ohjattiin kiertotielle.

Myös poliisin koirapartio suoritti etsintöjä tapahtumapaikalla. Läksyn mukaan koirapartio ei kuitenkaan etsinyt ihmistä.

Poliisi pyytää yleisöltä apua tapauksen selvittämiseen. Havaintoja tehneitä tai asiasta muuten jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504564963.

 

Peltipoliiseja vahingoitetaan harvoin

Nopeusvalvontakameroihin kohdistuu ilkivaltaa hyvin harvoin, kertoo poliisiylitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta. Peltipoliiseja töhritään vain satunnaisesti.

Ihalaisen mukaan noin kerran kahdessa vuodessa ilmenee tapauksia, joissa peltipoliiseja vaurioitetaan. Räjäytyksiä ei yleisesti ottaen ole ollut.

–  Räjäyttäminen on todella vaarallista, jos siihen sattuu auto tai pyöräilijä tulemaan paikalle, kun räjäytys tapahtuu, Ihalainen sanoo.

Aiemmissa tapauksissa peltipoliiseja on vahingoitettu ylinopeussakkojen pelossa, kun tolpalle on ajettu liian kovaa.

–  Silloin on jollain tullut mieleen, että se valokuva pitäisi saada pois, Ihalainen kertoo. STT

Peltipoliiseissa on hälyttimet, joista tieto menee liikenneturvallisuuskeskukseen valokuvien kera. Kiinnijäämisen riski onkin Ihalaisen mukaan suuri.  STT

 

EDIT: Uutista päivitetty Heikki Ihalaisen kommenteilla kello 16.05.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti