Uutiset

Polkupyöräilijä kuoli Australiassa variksen hyökättyä hänen kimppuunsa

Paikalliset isohuiluvarikset puolustavat pesäänsä ja poikasiaan aggressiivisesti.
Australiassa asuvat isohuiluvarikset voivat aiheuttaa isojakin vahinkoja terävine nokkineen ja yllättävine hyökkäyksineen. Kuva: LUKAS COCH
Australiassa asuvat isohuiluvarikset voivat aiheuttaa isojakin vahinkoja terävine nokkineen ja yllättävine hyökkäyksineen. Kuva: LUKAS COCH

Polkupyöräilijä kuoli Australiassa sunnuntaina isohuiluvariksen hyökättyä häntä päin, kertovat CNN ja BBC.

Isohuiluvariksen tiedetään käyttäytyvän usein aggressiivisesti puolustaessaan pesäänsä ja poikasiaan.

76-vuotias mies oli pyöräilemässä Sydneyn eteläpuolella sijaitsevassa Nicholsonin puistossa, kun hän joutui ohjaamaan pois pyörätieltä isohuiluvariksen hyökättyä häntä päin, kertoi Wollongongin poliisi.

Hän ajoi päin aitapylvästä, lensi maahan loukaten pahasti päänsä. Mies vietiin helikopterilla sydneyläiseen sairaalaan ja hän kuoli illalla, kertoi poliisi.

Isohuiluvarikset pesivät Australiassa syys-lokakuussa. Tänä vuonna pesintä alkoi normaalia aikaisemmin lämpimän talven vuoksi.

Paikalliset tietävät olla varuillaan

Australiaan saapuvat turistit ihmettelevät usein, miksi paikalliset ihmiset kävelevät puistoissa isojen keppien kanssa ja pyöräilijöillä saattaa olla kypärässään ylöspäin sojottavia esineitä. Tämä on juuri hyökkäilevien isohuiluvaristen takia.

Varikset voivat aiheuttaa isojakin vahinkoja terävine nokkineen ja yllättävine hyökkäyksineen.

Viime vuonna Länsi-Australian Perthissä pieni lapsi oli menettää näkönsä variksen hyökättyä hänen kimppuunsa ja iskettyä hänen kasvoihinsa.

Varisten hyökkäyksistä pidetään Australiassa tilastoja. Niiden mukaan tänä vuonna on rekisteröity jo 1 570 variksen hyökkäystä, jotka aiheuttivat vamman 189 tapauksessa. Viime vuonna hyökkäyksiä oli 3 000.

Eniten hyökkäyksiä oli itärannikolla Queenslandissa, Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa.

Isohuiluvaris on suojeltu lintu Australiassa, niitä ei saa tappaa eikä niiden munia tai poikasia saa ottaa.

Variksen hyökätessä pyöräilijöitä kehotetaan nousemaan pois pyörän selästä ja olemaan huitomatta – lintu tulkitsee huitomisen aggressiiviseksi käytökseksi, mikä provosoi sitä uusiin hyökkäyksiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti