Uutiset

Pori Jazzin toimitusjohtajuudesta pikapotkut saanut Aki Ruotsala pyrkii eduskuntaan – Nyt Ruotsala on Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja

Aki Ruotsala nousi valtakunnan julkisuuteen homolausunnollaan, josta nousi myrsky sosiaalisessa mediassa.
Aki Ruotsala (kd.) nousi valtakunnan julkisuuteen viime kesänä Pori Jazz -kohun seurauksena. Kuva: Veera Korhonen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala lähtee kansanedustajaehdokkaaksi Vaasan vaalipiiristä.

Ruotsala kertoi päätöksestään kristillisdemokraattien kampanja-avaustilaisuudessa Hämeenlinnan Aulangolla lauantaina ja sai omalta väeltä äänekkäät aplodit.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kiitti, että Ruotsala lähti ehdokkaaksi ja arveli, että Ruotsala tulee olemaan vielä merkittävissä tehtävissä puolueessa.

Kristillisdemokraattien puheenvuoroissa puhuttiin sananvapaudesta ja uskonvapaudesta. Entinen rauhanturvaaja Ruotsala puhui, että koti, usko ja isänmaa ovat edelleen kristillisdemokraateille tärkeitä asioita. Hän puhui monien muiden tapaan hyvän vanhustenhoidon puolesta.

Valitsi Kuortaneen Rauman sijaan

Suurelle yleisölle tuntematon Ruotsala nousi valtakunnan julkisuuteen viime kesäkuussa, kun hänet ensin valittiin Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi ja pian nimityksen jälkeen jo erotettiin pestistä.

Syynä kohuun ja erottamiseen olivat Ruotsalan kommentit homoudesta Satakunnan Kansan haastattelussa. Ruotsala sanoi lehden haastattelussa, että ei usko, että homoja on olemassa, vain homoutta.

Sosiaalisessa mediassa Ruotsalan lausunnot nostivat myrskyn ja muun muassa eräät artistit kommentoivat Ruotsalan arvomaailman epäsopivuutta Pori Jazz festivaalin johtoon. Pori Jazzin hallitus päätti erottaa Ruotsalan, koska tämän lausunnot olivat tuoneet festivaalin julkisuuskuvaan lommon. Pori Jazzissa korostettiin, että minkäänlaista syrjintää ei hyväksytä.

Viime syksynä entinen Merikarvian kunnan kehityspäällikkö Ruotsala on nimitetty kahteenkin työhön. Hänet valittiin Rauman kaupungin uudeksi kehitysjohtajaksi, mutta Ruotsala päätyi valitsemaan Kuortaneen elinkeinovastaavan tehtävän, johon hänet myös oli valittu.

Ruotsala lähti siis takaisin kotiseudulleen Etelä-Pohjanmaalle.

Ruotsala on ollut Kauhavan kaupunginvaltuutettu ja kristillisten nuorten puheenjohtaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic