Uutiset

Porvoon poliisiammuskelujen oikeudenkäynti alkoi: 25-vuotiaan epäillyn vangitsemisvaatimus puidaan suljetuin ovin

Tiedotusvälineet pääsivät saliin oikeudenkäynnin aluksi, ennen kuin juttu käsiteltiin yleisön läsnä olematta.
Nuorempi Porvoon poliisiammuskeluista epäilty peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnin alussa. Kuva: Joel Maisalmi
Nuorempi Porvoon poliisiammuskeluista epäilty peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnin alussa. Kuva: Joel Maisalmi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on aloittanut Porvoon poliisiammuskeluista epäiltyjen vangitsemisoikeudenkäynnit.

Vangitsemisistuntoja käydään torstai-iltapäivänä kaikkiaan kaksi. Kello 13 käynnistyi toisen epäillyn vangitsemista koskeva istunto, ja vuorossa oli veljeksistä nuorempi, vuonna 1994 syntynyt.

Parrakas, siniseen paitaan pukeutunut mies peitti kasvonsa lehdistön kuvausmahdollisuuden ajaksi.

Lännen Media on paikalla seuraamassa vangitsemisia. Medialla kuitenkin poistettiin salista nopeasti alun jälkeen, kun vangitsemisistunto julistettiin salaiseksi. Käytäntö on tavallinen kaikissa vangitsemisoikeudenkäynneissä.

Vangitsemiskäsittelyssä käsitellään tietoja, jotka julkisuuteen vuotaessaan saattaisivat vaarantaa rikoksen esitutkinnan.

Nuorempaa veljeä vaaditaan vangittavaksi murhan yrityksistä. Rikosnimikkeet ovat tiettävästi samat myös vanhemman, vuonna 1989 syntyneen veljen kohdalla. Hänen vangitsemisensa käsitellään kello 14.

Kaksi poliisia loukkaantui

Kaksi poliisia loukkaantui ampumisessa Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi oli saanut omaisuusrikokseen liittyvän hälytyksen Porvoon keskustan ulkopuolella sijaitsevalle pienteollisuusalueelle. Paikan päällä partiota odotti luotisade.

Tulitus alkoi välittömästi. Lännen Median tietojen mukaan poliisit eivät ehtineet käyttää tilanteessa asetta.

Molemmat partion poliisit loukkaantuivat ampumisessa. Toinen heistä on tiettävästi edelleen sairaalahoidossa.

Ampujat pakenivat paikalta.

Lähes vuorokausi Porvoon tapahtumien jälkeen sunnuntai-iltana poliisi otti miehet kiinni Tampereen pohjoispuolella Ikaalisissa. Kiinniottoa edelsi hurja takaa-ajo, jonka aikana veljekset ampuivat poliisia ja heittivät pakoautostaan tavaraa poliisin eteen.

Takaa-ajossa romuttui veljesten pakoauto, lisäksi kolme poliisiautoa kärsi vaurioita.

Veljekset ovat Ruotsin kansalaisia, toisella on lisäksi Suomen kansalaisuus. Miehet asuivat lapsina Porvoossa ennen kuin perhe muutti Ruotsiin.

Veljesten isä on suomalaistaustainen.

Miehet saapuivat kesäkuussa Porvooseen

Mediatietojen mukaan kummallakaan epäillyistä ei ole aiempia tuomioita vakavista rikoksista sen enempää Ruotsissa kuin Suomessa.

Ylen mukaan vanhempi veljeksistä on tuomittu parikymppisenä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sakkoihin jalkapallohulinoinnin yhteydessä. Ilta-Sanomien mukaan häntä on myös epäilty talousrikoksista, mutta epäilyt raukesivat.

Miehet saapuivat Porvooseen kesäkuussa. Jossakin välissä he matkustivat Ruotsiin, mutta palasivat Suomeen ampumista edeltävänä torstaina.

Lännen Median tietojen mukaan miehet viettivät motellissa kahden kuukauden ajan rauhallista elämää, ennen kuin ampuminen tapahtui. Motellin omistajalle he kertoivat työskentelevänsä remonttihommissa.

Omistaja kertoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että veljekset palasivat aina töistä täysin puhtaissa vaatteissa.

Miesten vaatetus herätti huomiota muullakin tavalla, porvoolaisten mukaan veljekset pukeutuivat nimittäin ikäerostaan huolimatta identtisesti kuin kaksoset.

Uusimmat

Fingerpori

comic