Uutiset

Porvoossa uponnut luotsi nostettaneen ensi viikolla – "Lähipäivinä tehdään myös kuulemisia"

Perjantaina Porvoossa kaatunut luotsivene vajosi myöhään perjantai-iltana nostotoimenpiteiden aikana, eikä sen uppoamista voitu estää.

Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikön Sakari Laurialan mukaan uponnut luotsivene nostetaan todennäköisesti tulevalla viikolla, mutta noston onnistumiseen vaikuttaa muun muassa sää.

-Noston suunnittelu on jo aloitettu, mutta tarkka päivämäärä on vielä avoin. Nosto tehdään, kun olosuhteet ovat siihen sopivat ja turvalliset, Lauriala kertoi sunnuntaina.

Luotsiliiton tiedotteen mukaan onnettomuuden tapahtumien kulku tulee selvittää perinpohjaisesti.

Puheenjohtaja Antti Rautava toteaa tiedotteessa, että turvattomuuden tunne ei poistu ennen kuin selitys luotsiveneen kaatumiselle ja sitä seuranneille tapahtumille saadaan selville.

Onnettomuustutkintakeskuksen Sakari Laurialan mukaan perjantain onnettomuushetkestä lähtien on tehty töitä kellon ympäri tapahtumien kulun selvittämiseksi.

-On tärkeää saada kaikki tarvittava data kuten geodata ja veneeseen liittyvä data. Eli selvittää esimerkiksi se, onko veneeseen mahdollisesti päässyt vettä sisään jostakin.

Onnettomuustutkinta kestää Laurialan mukaan normaalisti noin 6–9 kuukautta. Siihen sisältyy muun muassa mahdollinen onnettomuuden mallinnus.

-Tapahtumista voidaan tehdä simulaatio, mutta sekin on vain yksi osa koko tutkintaa. Lähipäivinä tehdään myös kuulemisia.

Kaksi ihmistä kuoli perjantaina, kun luotsivene kaatui lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa. Keli oli onnettomuuspaikalla huono ja voimakas merenkäynti teki pelastustehtävästä vaikean. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic