Uutiset

Posti aikoo vähentää henkilöstöään yli 70:llä – yt-neuvottelut toimintamallin muutoksesta alkavat ensi viikolla

Postiala on suuressa murroksessa, kun verkkokauppa on vahvassa kasvussa. Kuvituskuva.

Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut viikon kuluttua tiistaina. Yt-neuvottelut koskevat organisaatiouudistusta ja toimintamallin muutosta, joilla on vaikutuksia erityisesti toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden tehtäviin ja työnkuviin.

Postin tämän hetkisen arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 72 henkilöä. Määrän toivotaan vähenevän uudenlaisten työtehtävien täyttämisen myötä.

Posti kertoo uudistavansa toimintamalliaan ja organisaatiotaan vastaamaan paremmin markkinoiden ja asiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteena on muuttaa toimintaa niin, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä asiakasta. Postilaisille se tarkoittaa, että osa vanhoista tehtävistä lakkaa.

Yt-neuvottelujen aikana käsitellään uusien tehtävien muodostumista ja niiden täyttämistä sekä joidenkin vanhojen tehtävien lakkaamista.

Postiala on suuressa muutoksessa: verkkokauppa on vahvassa kasvussa, mutta samalla perinteinen postitoiminta siirtyy paperisesta sähköiseksi ja kilpailu toimialalla lisääntyy.

Postin mukaan uusi toimintamalli mahdollistaa asiakaskokemuksen kokonaisvaltaisemman kehittämisen, nopeamman reagoimisen asiakkaiden tarpeiden muuttumiseen. Kasvua haetaan verkkokaupasta ja logistiikasta.

Postin toimintamallin muutoksella ei ole vaikutusta postinjakeluun tai Postin muihin palveluihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic